Bakan Zeybekçi büyüme rakamlarını değerlendirdi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 2017 yılı ikinci çeyrekte yüzde 5,1 büyüyen ekonominin üçüncü çeyrekte çok daha güçlü olacağını belirterek, “Üçüncü çeyrekte yüzde 7’nin üzerinde bir büyümeyi gerçekleştirerek Çin’i dahi geride bırakabiliriz” dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 2017 yılı ikinci çeyreğine ilişkin büyüme rakamlarını değerlendirdi. Büyümedeki artış kadar büyümedeki kompozisyonun da memnuniyet verici olduğunu belirten Zeybekci, “İhracata dayalı büyüyoruz” dedi.

'BÜYÜMENİN 1.68 PUANI NET İHRACATTAN GELDİ'

Yılın ikinci çeyreğinde Türkiye’nin yüzde 5,1 büyüyerek güçlü ekonomik duruşunu devam ettirdiğini ifade eden Zeybekci, bu büyüme rakamıyla Türkiye’nin OECD ülkeleri içinde Çin’den sonra ikinci, G20 ülkeleri arasında üçüncü ve AB ülkeleri arasında ise dördüncü sırada olduğu bilgisini paylaştı.

Büyümedeki artış kadar büyümenin kompozisyonunun memnun edici olduğunu belirten Zeybekci, “Yılın ikinci çeyreğinde büyümenin 1.68 puanı net ihracattan geldi, böylece yılın ilk yarısında görülen yüzde 5,1’lik büyümenin 1,98 puanı net ihracattan kaynaklanmıştır” açıklamasında bulundu.

'BU BAŞARI 80 MİLYONUN BAŞARISIDIR'

Bakan Zeybekci, ilk çeyrek büyüme rakamları açıklandığında olduğu gibi Kredi Derecelendirme kuruluşlarının Türkiye ile ilgili beklentilerini bir kez daha yukarı yönlü revize etmeleri yönündeki beklentiyi de dile getirdi.

Üçüncü çeyrek büyüme verisinin çok daha güçlü olacağını öngören Zeybekci, “Üçüncü çeyrekte yüzde 7’nin üzerinde bir büyümeyi gerçekleştirerek Çin’i dahi geride bırakabiliriz. Milletimizle omuz omuza çalışarak OVP hedeflerimizi aşan bir performans göstermeye önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz. Elde dilen bu başarı 80 milyonun başarısıdır” ifadelerini kullandı. (ANKA)