Hazine ve Maliye Bakanlığı, PKK, IŞİD ve FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle bazı gerçek ve tüzel kişilerin Türkiye'de bulunan mal varlıklarının dondurulmasına karar verdi.

Bakanlık: Bazı kişi ve şirketlerin Türkiye'deki mal varlıkları donduruldu
Fotoğraf: AA

Hazine ve Maliye Bakanlığı, PKK, MLKP ve FETÖ ile bağlantılı 13 gerçek ve IŞİD ile bağlantılı 6 gerçek ile 4 tüzel kişinin mal varlığının dondurulmasına karar verdi.

Bakanlık tarafından hazırlanan "Mal Varlığının Dondurulması Kararı", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, PKK ile iltisaklı olduğu ifade edilen Lezgin Örnek, Ayfer Beklen, Neslihan Zeray, Meier Fuchs Susanne, Schmid Pia Barbara, Cömert Ardıç ile MLKP ile bağlantılı Hasan Dağdelen'in Türkiye'de bulunan mal varlıkları donduruldu.

Öte yandan IŞİD ile bağlantılı 6 kişi ile 4 tüzel kişinin Türkiye'de bulunan mal varlıkları için dondurulma kararı verildi.

Mal varlığının dondurulması kararı alınan IŞİD ile bağlantılı gerçek kişiler Nevin Hamida, Suphi Hamida, Shaker Alhusayni, Mohamed Salah Mohamed Abdulwahid, Muhammed Al Vaki, Omar Alwaki olarak sıralandı.

IŞİD bağlantılı tüzel kişiler listesinde ise Disoft Teknoloji, Tasf. Hal. Sham Express Kargo Otomotiv, Tayba Almedine Dış Ticaret, Hayır Sancağı Sosyal ve Yardımlaşma Derneği yer aldı.

(AA)