Bakırköy'de, kontrollü yıkımı yapılan bina çöktü. Yıkım sırasında enkazdaki boşluğa düşen iş makinesi operatörü kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Yaralı işçi hastaneye kaldırılırken, inşaat alanındaki çalışmalar da durduruldu

Kaynak: iHA
Bakırköy'de kontrollü yıkım sırasında çökme:  Enkaz altında kalan kişi kurtarıldı
Fotoğraf: AA (Arşiv)

İstanbul Bakırköy'de, inşaat alanında beline kadar göçük altında kalan işçi, AFAD ve itfaiye ekiplerince kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Osmaniye Mahallesi Aksu Osmaniye Yolu Sokak'taki 5 katlı binanın, 3 gün önce kentsel dönüşüm kapsamında kontrollü yıkımına başlandı.

Binanın bulunduğu alanda sulama yapan bir işçi, düşen ayakkabısını almak için hareket ettiği sırada çukura düştü. İşçi, bu sırada üstüne düşen taş ve molozlar nedeniyle beline kadar göçük altında kaldı.

Çevredekiler, Mehmet Turgut isimli işçinin durumunu fark ederek, polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi.

Göçük altında kalan işçi, AFAD ve itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Sağlık ekiplerince İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen işçinin, bacağında ezilme olduğu tespit edildi.

İnşaat alanındaki çalışmalar durduruldu.

"İŞÇİ BELİNE KADAR ÇUKURDA KALDI"

Çevre sakini Kemal Berker, yaklaşık 40 yıllık olan 5 katlı binada, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkım ekiplerinin çalıştığını söyledi.

Ekipte çalışan işçinin, ayakkabısını almak için hareket ettiği sırada çukura düştüğünü anlatan Berker, molozların üzerine yığılması sonucu işçinin beline kadar çukurda kaldığını kaydetti.