Barış İnce'ye "Sülale boyu dava" görüldü

Yolsuzluk operasyonları sonrası polis fezlekesine giren konuşmaları haberleştiren BirGün Yazı İşleri Müdürü Barış İnce, bu sabah Erdoğanların ailecek açtığı dava üzerine hakim karşısına çıktı.

Recep Tayyip Erdoğan, kızı Esra Albayrak, diğer kızı Sümeyye Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan, damadı Berat Albayrak gazetecinin “Kamu görevlisine ve birden fazla kişiye hakaret”ten hapisle cezalandırılması için sıraya girdiler. Gazeteci, 5 Haziran’da çıkan “Örgüt de belli, lideri de” başlıklı haber nedeniyle yargılanıyor. Haberde yolsuzluk fezlekeleri kaynak gösterilerek yolsuzluk piramidinin tepesinde dönemin Başkanı olarak Erdoğan’ın yer aldığı iddia ediliyordu.

Bu arada Barış İnce ile Hakim Onur Özsaraç arasında ilginç bir diyalog geçti. Hakim'in "sen daha önce de buraya gelmedin mi" sorusuna İnce, "Ben hep buradayım zaten" diye cevap verince Hakim Özsaraç sinirlendi. İnce, fezlekelerde Erdoğan ve ailesinin bulunduğu bir şemanın yer aldığını ve şemayı haberleştirdiğini, ortada bir hakaret bulunmadığını aktardı.

'YAZILMAZSA SUÇ OLUR'
İnce'nin avukatı Ali Deniz Ceylan, gazeteciler üzerinde uygulanan baskıların arttığına dikkat çekti. BirGün gazetesi eski yazarı Erbil Tuşalp'in beraatle sonuçlanan davasını ve Avrupa'daki emsal davaları örnek göstererek gazetecilerin işini yaptığını belirten Ceylan, “Gazeteciler asıl yolsuzluğu yazmazsa suç işlemiş olur” dedi.

Savunmayı dinleyen hakim, bir sonraki duruşmanın 12 Şubat 2015 tarihinde görülmesine karar verdi.