Barzani: Türkiye'yle IŞİD konusunda anlaştık

Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, Türkiye ile IŞİD'le mücadele konusunda anlaşmaya vardıklarını söyledi.

Resmi bir ziyaret kapsamında iki gündür Ankara'da bulunan Barzani, bugün, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'la görüşmesinin ardından bir basın toplantısı düzenledi. Barzani, temaslarının yapıcı ve olumlu geçtiğini belirterek, sonuçlarının zamanla görülebileceğini ifade etti.

Türk yetkililerle IŞİD'le mücadeleyi her yönüyle, ayrıntılı olarak ele aldıklarını anlatan Barzani, "İşbirliği konusunda anlaştık" dedi.

‘ÇÖZÜM SÜRECİNİ KONUŞTUK'

Sputnik'te yer alan habere göre, görüşmelerde ‘çözüm süreci'nin de gündeme geldiğini belirten Başkan Barzani, "Araya bazı engeller girmişti. Bunların neler olduğunu burada söylemek istemiyorum. Ancak sürecin devam ettirilmesi için ne kadar imkân olduğunu konuştuk" dedi.

ÇANKAYA'DA KÜRDİSTAN BAYRAĞI

"Esenboğa Havalimanı'ndaki VIP salonunda ve Çankaya Köşkü'nde Kürdistan bayrağını görünce neler hissettiniz?" sorusu üzerine de Barzani, "Her Kürt bireyi neler hissettiyse, ben de onu hissettim" dedi.

Son zamanlardaki uluslararası kamplaşmada, Erbil'in Tahran'a mı yoksa Ankara'ya mı yakın duracağına ilişkin soru üzerine de Barzani, şunları söyledi:

"Biz taraf değiliz. İran da bizim dostumuz, Türkiye de. Ancak, bölgemizin bir hesaplaşma alanı olarak kullanılmasına izin vermeyiz."