Başka Türkiye yok, ilk turda bitirelim

Kültür Sanat Servisi

Ülkenin yol ayrımını belirleyecek olan tarihi seçim kapıya dayandı. Türkiye, yarın 13’üncü Cumhurbaşkanı ve 28’inci dönem milletvekillerini yurttaşların oylarıyla belirleyecek. Sanat dünyasının önde gelen isimleri “Sandığa gidin” çağrısının yanı sıra seçimin ilk turda bitmesinin neden önemli olduğunu BirGün TV için anlattı. Sanatçıların görüşleri şöyle:

•Cahit Berkay: Bundan başka Türkiye var mı? Benim ailem, dostlarım ve beni ben yapan bütün değerlerim bu ülkede. Annemin, babamın mezarları da bu ülkede. Ben de günü gelince onların yanında olacağım. Eğer yarın korkusu yaşamadan huzur ve barış içinde hayatımızı bu ülkede devam ettirmek istiyorsak bu seçimleri birinci turda bitirmemiz gerekiyor. Lütfen iyi düşünün bundan başka Türkiye var mı?

•Erdal Güney: Cehennemin kapısını kapatmak için ilk turda bitirelim. 

•Şanışer: Bu seçim iyilerle kötülerin arasında. Uzatmaya gerek yok. Birinci turda bitirelim. 

•Nazan Kesal: Amasız, fakatsız kimsenin kimseyi etiketlemediği, ötekileştirmediği, hukuka ve adalete sırtını yaslamış özgür, eşit, barış içinde, kardeşçe yaşayacağımız bir Türkiye için oyumu kullanacağım. 14 Mayıs Pazar günü siz de oyunuzu kullanın. 

•Füsun Demirel: Bu kez şakası yok. Cumhuriyetimiz için, çocuklarımız ve gençlerimiz için, aydınlık yarınlar için, özgürlüklerimiz, kadınlarımız, işsizlerimiz ve güzel bir hayatı talep etmek için hep birlikte 14 Mayıs’ta sandık başına olalım. Mutlaka oyumuzu kullanalım. Her şeyin güzel olacağı bir ülkeyi yeniden inşa etmeye haydi, oy kullanmaya.