PALMİYE, AKP'nin favori ağacı

HAZAL ATEŞ
PALMİYE,
AKP'nin favori ağacı oldu! Türkiye'ye giriş 'tamimi' bir yılda üç kez değişti. Farklı ülkelerden ithalat hızla arttı. Gelin görün ki, Mısır'dan alınan ağaçlar böcekli çıktı! Alımlar durduruldu. Karar öncesi izin alan firmaların ithalatına ise göz yumuldu. Karantina mevzuatı da yok sayıldı!

CHP'li Berhan Şimşek, palmiye tamiminin peşine düştü. Tarım Bakanlığı'nda aramadık birim bırakmadı!

İthalat "tamimi" sır gibi saklandı. Şimşek, en son Tarım Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Selami Gülay'la görüştü. Yine olumlu yanıt alamadı. Galiba palmiye ithalatı da "ticari sır" kapsamına alındı. Cem Karaca'nın dillerden düşmeyen şarkısı da palmiyeye uyarlandı: "Ben bir palmiye ağacıyım Meclis Parkı'nda. Ne sen bunun farkındasın ne de polis farkında Yapraklarım ellerimdir tam yüz bin elim var Yüz bin elle dokunurum sana İstanbul'a..."

Yıldızları bir türlü barışmadı
SOĞUK
savaş diye buna denir!

Başbakan Erdoğan, eski bakanı Erkan Mumcu göz göze bile gelmiyor.

Genel Kurul'da Erkan Bey'i kesinlikle dinlemiyor.

Tezkere oylamasında, ANAVATAN Genel Başkanı Mumcu ile kürsüye çıktı.

Konuşma başlamadan salonu terk etti.

Yargı yılının açılışında da soğuk rüzgârlar esti.

Başbakan Erdoğan, Yargıtay Konferans

Salonu'na girdiğinde Mumcu ayağa kalkmadı. Elindeki notlarla ilgilenerek Erdoğan'ı görmezden geldi.

Başbakan Erdoğan, Deniz Baykal'la tüm gerginliğe rağmen protokollerde konuşuyor. Hatta TOBB Genel Kurulu'nda el ele bile poz verdi. Abisinin tabutunu Mehmet Ağar'la birlikte taşıdı.

Anlaşılan!

Başbakan, muhalefet liderlerinden sadece Erkan Mumcu'ya pas vermiyor.

Tatil vekillere yaramadı
MECLİS'in açılmasına az bir zaman kaldı! Tezkere sendromu şimdilik bitti! Vekillerin çoğu Başkent'i terk etti. Milletvekilleri, sık sık kazalar ve hastalıklarla gündeme geldi; Önce, AKP'li Akif Gülle trafik kazası geçirdi. Akif Bey, iyileşmeye çalışıyor. Kaza geçiren CHP'li Ensar Öğüt'ün kolu askıda! AKP'li Abdullah Çalışkan kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı ANAVATAN'lı Göksal Küçükali tezkere günü mide kanaması geçirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, abisini kaybetti. Anlaşılan, yasalarla başlayan yaz, kaza ve hastalıklarla noktalanacak!

Dolandırıcılar çağ atladı
AKP'li Hüseyin Tanrıverdi'nin odasındayız. Hüseyin Bey, aynı zamanda Filistin Dostluk Grubu Başkanı. Geçtiğimiz günlerde seçim bölgesi Manisa'dan misafiri gelmiş. "Beni TEDAŞ'ta işe alacaktınız" diyerek... Gelin görün ki bu sözü veren Hüseyin Bey değil, "olmayan" şoförü. Vekil şoförüyüm diyen dolandırıcı 3 milyarı da kapmış. Ege Bölgesi'nde, vekil kod adlı dolandırıcı sayısı arttı. Uşak ve Muğla'da da benzeri olaylar yaşandı! Bu arada not düşmeden edemeyeceğim: Hüseyin Bey'in odası "Her şey bir milyon" dükkânları gibi renkli. Ne ararsanız o var!