Batman'da 3 gün önce Petrol Mahallesi'ndeki evinden ayrılan, gazeteci Mehmet Kızmaz'ın kardeşi Rojvelat Kızmaz'ın cansız bedenine Hasankeyf'te ulaşıldı. Batman Valiliği'nin olaya ilişkin incelemelerin sürdüğünü açıkladı.

Kaynak: Haber Merkezi
Batman'da kayıp Rojvelat Kızmaz'ın cansız bedenine ulaşıldı
Fotoğraf: @MehmedKizmaz /X

Batman'da evinden çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Rojvelat Kızmaz'ın canszı bedenine ulaşıldı.

Gazeteci Metin Yoksu, sosyal medya hesabından gazeteci Mehmet Kızmaz'ın kardeşi Rojvelat Kızmaz'a ilişkin açıklama yaptı. 

Yoksu, açıklamada, "Meslektaşımız Mehmet Kızmaz'ın kayıp kardeşinin cansız bedenine Hasankeyf'te ulaşıldı!" ifadelerine yer verdi.

AA'nın aktardığına göre, dalgıç ekipler, giysilerin bulunduğu yerin yaklaşık 50 metre ilerisinde bir cesede ulaştı.

Sudan çıkarılan ve tekneye alınan cesedin Kızmaz'a ait olduğu belirlendi. 

Kızmaz'ın cesedi savcı tarafından yapılan incelemenin ardından otopsi için Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi.

Rojvelat Kızmaz'ın Dersim'de 3 yılı aşkın süredir kayıp olan Gülistan Doku'nun arkadaşı olduğu belirtildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Batman Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, 9 Şubat'ta saat 17.45 sıralarında polis merkezine ailesi tarafından yapılan ihbarda, Rojvelat Kızmaz'ın saat 10.20 sıralarında evden ayrıldığı ve bu saate kadar gelmediği, yapılan aramalara rağmen bulunamadığı belirtilerek, kayıp başvurusunda bulunulduğu ifade edildi.

Kayıp ihbarının ardından güvenlik birimleri tarafından Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameraları, iş yeri kamera taraması, teknik cihazların kullanılması ve kolluk birimlerine bildirilen beyan ve ifadeler doğrultusunda ivedi bir şekilde arama çalışmalarına başlandığı aktarılan paylaşımda, şunlar kaydedildi:

"11 Şubat'ta kayıp kişinin ağabeyinin kız kardeşinin Hasankeyf ilçesinde görüldüğü şeklinde bildirimde bulunması üzerine İlçe Emniyet Amirliği tarafından yapılan araştırma sonucu Rojvelat Kızmaz'ın 9 Şubat'ta saat 11.06 sıralarında liman bölgesine gittiği anlaşılmıştır. Yapılan bu tespit üzerine, bölgede AFAD, jandarma, emniyet, JASAT, Batman Belediyesi dalgıç ekiplerince dron ve diğer teknolojik araçların tümü kullanılarak su altı ve kıyı aramaları başlatıldı. Valiliğimiz koordinasyonunda, 15 AFAD dalgıcı, 7 jandarma arama kurtarma dalgıcı, 5 Batman Belediyesi dalgıcı, 2 TPAO personeli, 30 Emniyet Müdürlüğü personeli, 35 Jandarma Komutanlığı personeli, 5 UMKE personeli ve 15 sağlık personeli ile arama kurtarma faaliyeti sürdürülmüş olup, bugün kayıp vatandaşımız Rojvelat Kızmaz'ın cansız bedenine ulaşılmıştır. Konuyla ilgili adli tahkikat devam etmekte olup, hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı dileriz."

***

Gazeteci Mehmet Kızmaz, 10 Şubat'ta sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kardeşinin 9 Şubat'tan bu yana kayıp olduğunu belirttmişti. Kızmaz, olayla ilgili olarak Emniyet'e kayıp ihbarında bulunmalarına rağmen 3 gündür bir dönüş alamadıklarını söylemişti.

Kızmaz, güvenlik kurumlarını konuyla ilgili duyarlı olmaya çağırmıştı.

Ailenin kendi imkanları ile yürüttüğü arama çalışmalarında Rojvelat'a ait olduğu değerlendirilen kıyafetler baraj kenarında bulunmuştu. Mehmet Kızmaz, kıyafetlerin bulunduğu ana kadar kendileriyle bir iletişim kurulmadığını belirtmişti.

Tepkilerin ardından bölgede arama kurtarma çalışmaları başlatılmıştı. Çalışamalar dün gece saatlerinde bırakılmasının ardındna bugün saat 09'da devam etmişti. Arama ekibinde yalnızca 2 dalgıç olmasına tepki gösteren aile alanın geniş olması nedeniyle destek talebinde bulunmuştu.