Bavul’dan arşivlik Can Yücel sayısı

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

Aylık kültür ve edebiyat dergisi Bavul, 67’nci sayısında şair Can Yücel dosyasıyla okurla buluştu.

Bavul Dergi’nin Nisan 2021 sayısında Türk Edebiyatı’na çevirileri, şiirleri ve üslubuyla damga vuran Can Yücel’in şiirlerine ve yaşamına dair geniş bir portre çiziliyor. Çevirmen / Yayıncı Osman Akınhay yazısında Can Yücel çevirilerine dair değerlendirmede bulunurken Şair Arife Kalender de Can Yücel şiirlerindeki temalarını ortaya seriyor.

Yazar Sezai Sarıoğlu yazısında derinlerde yatan Can Yücel’i bulmaya davet ediyor. Şair Şeref Bilsel ise Can Yücel şiirlerinin poetik bir okumasını yapıyor. Dosya ayrıca Cemal Süreya’nın “On Üç, On Beş Yaşında” metni ile Can Yücel’i Süreya’nın gözünden tanıma fırsatı sunuyor.

KADINLARIN DİRENİŞİNE DESTEK

Kaan Sezyum, Evrim Kuran, Ayşen Şahin, Burcu Bakdur ve Arzu Erkan Yüce ise yazılarıyla derginin Nisan sayısına eşlik ediyor. Ayrıca sayıda Nejat İşler, Ataol Behramoğlu, Şükrü Erbaş, Zehra Çelenk, Murat Ertel, Emre Kongar ve Haydar Ergülen gibi isimlerin de imzası var. Yazar Nazlı Eray da Güvenç Dağüstün’ün hikâyesine yazdığı mektupla 67’nci sayının konuğu oldu.

Kadınların haklı ve coşkulu direnişini es geçmeyen Bavul Dergi, Can Yücel posteriyle beraber İstanbul Sözleşmesi’nin özet metnini okura sunuyor. Kapaktaki Can Yücel çiziminde ise Ethem Onur Bilgiç imzası bulunuyor. Bavul Dergi’nin Nisan sayısına gazete bayilerinin yanı sıra bavuldukkan.com adreslerinden ulaşılabilir.