Bavul Dergi’den arşivlik Ahmed Arif sayısı

■ Kültür Sanat Servisi

Aylık kültür ve edebiyat dergisi Bavul, 65’inci sayısında şair Ahmed Arif dosyasıyla okurla buluştu.

Bavul Dergi’nin Şubat 2021 sayısında Türk Edebiyatı’nın en önemli şairlerinden Ahmed Arif’in yaşamına ve şiirine dair geniş bir portre çiziliyor. Dosyada Zeynep Oral, Ahmed Arif’i yazdı. Ataol Behramoğlu ve Selim Temo da yazılarında usta şairin şiirinin inceliklerini ve Türk Edebiyatı’ndaki özgün konumunu değerlendirdi.

Ahmed Arif’in Leyla Erbil’e yazdığı mektupların tanığı olan Ruken Kızıler ise yazısında mektupların ortaya çıkış ve yayımlanış sürecini ve bu süreçte usta şairin Leyla Erbil ile arasında geçenleri anlattı. Bavul Dergi, dosyada ayrıca Arif’i yakın dostlarından yazar Adnan Binyazar’ın kaleminden onu tanıma fırsatı sunuyor.

Taşra hikâyeleri de var hayali karakterler de

Ayşen Şahin, Evrim Kuran, Zehra Çelenk ve Burcu Bakdur Şubat sayısına hikâyeleriyle eşlik ederken Güvenç Dağüstün, hayali karakter Suphi Deniz’in başından geçenleri anlatmayı sürdürüyor. Kınalı Hint ile bir taşra hikâyesini yazan Erdal Güney’e çizimleriyle Fahrettin Engin Erdoğan eşlik ediyor. Baba Zula’nın kurucularından Murat Ertel, Bavul için Moğollar’ın “Anatolian Sun” albümlerini hem yazıp hem çizerken, Kaan Sezyum da Cennetten Çiçek ile Jaws filmlerinden yola çıkarak bazı ezberleri sorguluyor. Derginin Şubat sayısında ayrıca Emre Kongar, Nejat İşler, Halil İbrahim Sağlam, Arzu Erkan Yüce gibi isimlerin imzası var.

Kapaktaki Ahmed Arif çiziminde Ethem Onur Bilgiç imzası bulunuyor. Bavul Dergi’nin Sabahattin Ali posteri hediyeli Şubat sayısına gazete ve dergi bayilerinden ve bavuldukkan.com adreslerinden ulaşılabilir.