Bavul Dergi’den arşivlik polisiye sayısı

Kültür Sanat Servisi

Aylık kültür ve edebiyat dergisi Bavul, 70’inci sayısında Ahmet Ümit sayısı ile okurlarıyla buluştu. Usta polisiye yazarı Ahmet Ümit’e ve polisiye edebiyata dair hazırlanan dosyada ilk olarak Ahmet Ümit ile yapılan geniş bir söyleşiye yer veriliyor. Dosya girişinde ayrıca Ahmet Ümit’in, son romanı Kayıp Tanrılar Ülkesi’nden seçtiği bir pasaj yer alıyor.

“İyi polisiye iyi edebiyattır” sözünden hareketle hazırlanan dosyada Sevin Okyay, Ümit polisiyesinin tarihsel seyrini, karakterlerini ve kent/mekân tercihlerini yazdı. Erol Üyepazarcı ise kendine has diliyle Ahmet Ümit’in romanlarında bir gezintiye çıkarıyor.

Dosyada ayrıca gazeteci Mustafa Kömüş’ün polisiye edebiyatın Türkiye’deki tarihsel seyrini anlattığı “Polisiye artık üvey evlat değil” yazısı ve gazeteci/yazar Timur Soykan’ın bir polisiye öyküsü bulunuyor. Kaan Sezyum, Evrim Kuran, Ayşen Şahin; yazı ve öyküleriyle, Şükrü Erbaş ve Ali Deniz Uslu şiirleriyle derginin Temmuz sayısına eşlik ediyor.

Ayrıca sayıda Nejat İşler, Ataol Behramoğlu, Zehra Çelenk, Murat Ertel, Emre Kongar ve Haydar Ergülen gibi isimlerin de imzası var. Çukur dizisinin senaryosunu da kaleme alan Gökhan Horzum ve sanat tarihi üzerine yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Celine Symbiosis de Temmuz sayısından itibaren dergide yer alacak isimler arasında.