Genel-İş üyesi belediye işçileri ülkenin birçok kentinde bir araya gelerek kadro ve ücretlerde iyileştirme talebiyle iş bıraktı. Belediye işçileri, “Kıdem tazminat tavanı uygulaması mağduriyete neden oluyor” dedi.

Belediye işçileri susmayacak
İzmir’de de iş bırakan Genel-İş üyeleri, tüm belediye işçileri için ayakta olduklarını söyledi.

EMEK SERVİSİ

İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere birçok kentte DİSK Genel-İş örgütlü olduğu belediyelerde ücretlerin iyileştirilmesi, kadro ve ek protokol talebiyle iş durdurdu. İstanbul’daki eylemde konuşan Genel İş 2 No'lu Şube Yönetim Kurulu Üyesi Zuhal Kaynak, “Tüm belediye işçilerini 4 ana talebimiz etrafında mücadele etmeye çağırıyoruz. İnsanca yaşayacak bir ücret için tüm ücretler iyileştirilmelidir” dedi.

Belediye işverenlerinin işçilere reva gördükleri düşük ücret dayatmasını kırmaya kararlı olduklarını söyleyen Kaynak, yönetimlerin her şeyden önce kendi çalışanlarına karşı sorumluluklarını yerine getirmek zorunda olduklarını dile getirdi. “Ekonomik kriz ve düşük ücret kıskacında çalışan yüz binlerce belediye işçisinin sesine kulak verin” diyen Kaynak, “Tercihlerinizi ve önceliklerinizi işçilerin yaşam koşullarını iyileştirmekten yana kullanın. Kıdem tazminat tavanı uygulaması, işçilerin mağduriyetine neden oluyor. Son memur maaş uygulamasından doğacak, düşük kıdem tazminatı tavanına ilişkin mağduriyetler giderilmeli. Eşitlik ve insanca yaşayacak bir ücret talep ediyoruz. Bu talep sadece üyelerimizin değil yüz binlerce belediye işçisinin talebidir. Tüm belediye işçilerini 4 ana talebimiz etrafında mücadele etmeye çağırıyoruz. İnsanca yaşayacak bir ücret için tüm ücretler iyileştirilmelidir, belediye şirket işçilerine uygulanan ayrımcılık son bulmalıdır, kadro ve ilave tediye haklarımız derhal verilmelidir, vergide adalet sağlanmalı ücretlerdeki gelir vergisi kesintisi düşürülmelidir” diye konuştu.

Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, “Belediye işçileri susmayacak, haykıracak. Sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz” dedi. Hakları için ayakta olduklarını aktaran Çalışkan, “Sadece belediye üyeleri için değil tüm belediye çalışanları için ayaktayız. Bugün bu meydandan Türkiye'nin birçok yerinde ayakta olan dostlarımıza selam olsun. Nerden icap etti bu? Neden bugün iş bıraktık? Bu zorlu süreçte özellikle emeğe yönelik saldırıların olduğu, enflasyon ve hayat pahalılığın olduğu süreçte ücretlerimiz eriyor. Biz 2 yılda bir belediye işverenleri ile sözleşme yapıyoruz. Ancak bu düzenin bize reva gördüğü bu bozuk çarkın arasında kalmayacağımızı göstermek için ayaktayız. Belediye işçileri susmayacak, haykıracak. Sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Tüm belediye işçilerinin ücretleri derhal iyileştirilmelidir. Belediye şirket işçilerine yapılan haksızlık derhal son bulmalıdır. Analarının ak sütü gibi helal olan kadro hakkı derhal verilmelidir” ifadelerini kullandı