Kocaeli'nin Gölcük ilçesi D-130 Karayolu'nda seyir halinde olan benzin yüklü tanker, önce üst geçit köprüsüne ardından ise 3 araca çarptı. Tankerin çekici kısmı koparken benzin ise yola saçıldı. Patlama riskine karşı yolun iki şeridi de trafiğe kapatılırken, çevredeki evlerde tahliye edildi.

Kaynak: AA-İHA-DHA
Benzin yüklü tanker kazası sonrası patlama riski: D-130 Karayolu trafiğe kapatıldı, evler tahliye edildi
Fotoğraf: AA

Kocaeli'de seyir halindeki benzin yüklü tankerin yaptığı kaza sonrası oluşan patlama riskine karşı D-130 Karayolu trafiğe kapatıldı, evler tahliye edildi.

Gölcük ilçesi D-130 Karayolu Yalova istikametine seyir halinde olan benzin yüklü tanker H.T. isimli sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde refüjdeki demir korkuluklara çarparak karşı şeride geçti.

150 metre boyunca duramayan tanker, üstgeçit köprüsünün ayağına, ardından park halindeki iki kamyonete çarptı. Daha sonra karşı şeritten gelen hafif ticari araca çarpan tankerin çekici kısmı koptu. Kopan çekici, D-130 Karayolu'ndan karşı sokağa uçtu.

Kazada tanker sürücüsü H.T. hafif şekilde yaralanırken benzin ise yola saçıldı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıyı hastaneye kaldırırken, polis ekipleri ise patlama riskine karşı D-130 Karayolu’nun Yalova ve İzmit istikametini trafiğe kapattı. Ayrıca çevrede bulunan binalardaki yurttaşlar da patlama riskine karşı tahliye edildi. İtfaiye ekipleri, patlama riskine karşı bölgeyi köpükledi. 

Kaza nedeniyle kara yolunun İzmit ve Yalova istikametinde ulaşım sağlanamıyor. Bölgede trafik akışı, sahil kesimine yönlendiriliyor.

Tankerin olay yerinden kaldırılması için çalışma başlatılırken, itfaiye ekipleri de tedbir amaçlı soğutma çalışması yürütüyor.

Kocaeli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin ve Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, sosyal medya hesabından sızıntının denize ulaşmaması için tüm önlemlerin alındığını belirterek, “Valiliğimiz koordinasyonunda, Büyükşehir, Gölcük Belediyesi, AFAD, itfaiye, İSU ve İZAYDAŞ ekiplerimiz, olumsuz durumların önlenmesi için ortak bir çalışma yürütüyorlar. Kazanın ardından çevredeki evlerin tahliyesi gerçekleştirildi ve sızıntının denize ulaşmaması için gerekli tüm önlemler alındı. Büyükşehir ve ilçe belediye ekipleri, yayılan yakıtın temizlenmesi için yıkama işlemlerini gerçekleştiriyorlar. Kaza sonrası yakıtın karıştığı maddeler, IBC tanklarıyla bertaraf edilmek üzere İZAYDAŞ'a gönderiliyor. Çalışmalar titizlikle devam ediyor, hepimize tekrardan büyük geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Kocaeli Valiliği'nden yapılan açıklamada, kaza nedeniyle bölgeye teknik ekipler dahil olmak üzere emniyet, itfaiye, AFAD'dan yeterli sayıda personelin sevk edildiği bildirildi.

Bölgede trafik güvenliği dahil her türlü tedbirin alındığı kaydedilen açıklamada, "Konunun uzmanlarından oluşan TÜPRAŞ teknik ekipleriyle birlikte itfaiye, AFAD, emniyet, Gölcük Belediyesinden olmak üzere toplam 84 personel, 23 araçla müdahale çalışmaları devam etmektedir. Olumsuz bir durum yaşanmamakla birlikte çalışmaların tamamlanmasına müteakip trafik akışı tekrar sağlanacaktır" ifadelerine yer verildi.