Deniz Yerlikaya Gezi Direnişi sırasında Okmeydanı’nda polisin başına attığı gaz fişeği ile vurulan ve 269 gün komada kalmasının ardından yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın öldürülmesine ilişkin davanın 11. duruşması, İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirildi. Bilirkişi keşif raporu için ek süre istediğinden dava 19 Haziran’a ertelendi. Duruşmaya Berkin Elvan’ın cenazesine katıldığı için 1 yıl tutuklu kalan […]

Berkin Elvan davası 19 Haziran’a ertelendi
Deniz Yerlikaya

Gezi Direnişi sırasında Okmeydanı’nda polisin başına attığı gaz fişeği ile vurulan ve 269 gün komada kalmasının ardından yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın öldürülmesine ilişkin davanın 11. duruşması, İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirildi. Bilirkişi keşif raporu için ek süre istediğinden dava 19 Haziran’a ertelendi.

Duruşmaya Berkin Elvan’ın cenazesine katıldığı için 1 yıl tutuklu kalan İstanbul Üniversitesi öğrencisi Berkay Ustabaş ile çok sayıda izleyici katıldı.

Bir önceki duruşmada olay yeri keşfi yapılmasına karar verilmiş 10 Nisan’da Berkin’in vurulduğu noktada bilirkişi keşfi yapmıştı.

Bilirkişiler keşif raporu için ek süre istemesi ve tanıkların gelmemesi sebebiyle duruşma 19 Haziran’a ertelendi.