İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Gezi Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı’nda polisin attığı gaz fişeğiyle hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ve babası Sami Elvan’a “2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet ettikleri” gerekçesiyle soruşturma açtı. Berkin Elvan’ın ailesi Gülsüm Elvan ve Sami Elvan’a Can Dündar davası sonrasında adliye önünde slogan attıkları […]

Berkin Elvan’ın ailesine soruşturma

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Gezi Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı’nda polisin attığı gaz fişeğiyle hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ve babası Sami Elvan’a “2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet ettikleri” gerekçesiyle soruşturma açtı.

Berkin Elvan’ın ailesi Gülsüm Elvan ve Sami Elvan’a Can Dündar davası sonrasında adliye önünde slogan attıkları iddiasıyla soruşturma açıldı.

Soruşturmanın içeriğinde yer alan bilgilere göre anne Gülsüm ve baba Sami Elvan’ın 25 Mart 2016 tarihinde gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül duruşması sonrasında Çağlayandaki İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yapan ve “Susma sustukça sıra sana gelecek, faşizme karşı omuz omuza, direne direne kazanacağız ve baskılar bizi yıldıramaz” şeklinde slogan atan grubun arasında bulundukları ifade edildi.

Duruşmaya çağrı

Aile sosyal medyadan olayı duyurup bugün görülecek duruşmaya çağrı yaptı. Açıklamada “Basına ve kamuoyuna;

Açtığınız soruşturmalarla bizleri hak ve adalet talep etmekten vazgeçiremeyeceksiniz. Bizlere soruşturma açmak yerine beklediğimiz adaleti bir an önce sağlayın!

Oğlumuz Berkin için yarın saat 10’da Çağlayan Adliyesi’ndeyiz” dendi.