Gezi Direnişi sırasında polisin attığı gaz fişeğiyle vurularak henüz 15 yaşındayken yaşamını yitiren Berkin, bugün mezarı başında yapılacak törenle anılacak. Baba Sami Elvan, “Ömrüm yettiği sürece adalet arayacağım” diye konuştu

Berkin hayatını kaybedeli 6 yıl oldu: Adalet aramaktan bıkmayacağız

DİLAN ESEN

2013’teki Gezi Direnişi sırasında yaralananmasının ardından günler sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın bugün ölüm yıldönümü. Ölümünün üzerinden 6 yıl geçen Berkin için bugün İstanbul Şişli’deki Feriköy Mezarlığı’ndaki kabri başında saat 14.00’te anma töreni düzenlenecek. Ayrıca Berkin’i vuran polis F.D.’nin yargılandığı davaya da 18 Mart’ta İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek.

Berkin’in babası Sami Elvan geçen 7 yılı ve hâlâ süren mahkeme sürecini BirGün’e değerlendirdi. Kendileri için Berkin’in acısının hâlâ ilk günkü gibi olduğunu söyleyen Elvan, “Çocuğumuzu arayışımız sürüyor. Böyle bir şeyin olduğuna inanamıyoruz. Mahkeme süreci bizim için olumlu geçmedi. 2-3 yıl boyunca dosyada bir şey yapılmadı. Sürüncemede bırakıldı. Unutturulmaya, delil karartmaya yönelik çalışmalar oldu. Bu durum sadece bizim için değil, Türkiye toplumu için de çok üzücü” dedi.

Yargının üzerinde bir el olduğuna dikkat çeken Elvan, “Adalet arayışımıza devam ediyoruz. Bizim için değil herkese adalet lazım. Delil karatmaya ve cezayı hafifletmeye yönelik eğilimler hâlâ var. Mahkemenin en son duruşmayı Berkin’in ölüm yıldönümüne ertelemesi bilinçliyse tabii ki saygısızlık” diye konuştu.

YARGI KENDİ İRADESİYLE KARAR VERMİYORberkin-hayatini-kaybedeli-6-yil-oldu-adalet-aramaktan-bikmayacagiz-699375-1.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Berkin’e ‘terörist’ dediğini hatırlatan Elvan, şöyle dedi: “Eşimi meydanlarda yuhalatmıştı. Ayrıca ‘Benim polisim destan yazdı’ da demişti. Mahkeme ve yargı onun elinde. Dolayısıyla mahkemenin kendi iradesiyle bir karar verdiğini düşünmüyorum. Bu mahkeme burada bitmeyecek. Yine adalet isteyeceğim, bıkmayacağım. Ömrüm yettiği sürece adalet arayacağım. Onların kanlı ellerini halka duyurmaya devam edeceğiz. Biz haklıyız. Bizim çocuklarımızın kanında onların kirli elleri var.” Baba Elvan, dostlarını bugünkü anmaya davet etti.

DAVA 18 MART'TA

Berkin’i vuran polis F.D.’nin yargılandığı davaya 18 Mart’ta Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edilecek. Geçen duruşmada mahkeme silahı kullanan polisin kusur oranının belirlenmesi için hazırlanan raporun yetersiz olduğunu belirtirken yeni rapor düzenlenmesi için dosyayı Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na göndermişti. Mahkeme başkanı dosyanın yüzde 90 bittiğini aktarmıştı.