Berkin’in öldürülmesine ilişkin davanın ikinci duruşması bugün görülecek. Sami Elvan, “Suçluların ceza almasını istiyoruz” dedi

Berkin’in davası bugün görülecek

GÖKAY BAŞCAN

Kafasına gelen gaz kapsülü ile 16 Haziran 2013’te yaralanarak hastaneye kaldırılan ve 269 gün sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın öldürülmesine ilişkin davanın ikinci duruşması bugün saat 09.00’da İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Sanık polis Fatih D.’nin duruşmaya Van’dan SEGBİS ile katılması bekleniyor. Dava öncesi BirGün’e Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, ülkede adalet olmadığının altını çizerek, “Tüm suçluların adil bir şekilde yargılanarak ceza almasını istiyoruz. Gezi sürecinde suçlu kim varsa yargılanmalıdır, hesap vermelidir. Adalet yok diye bu sürecin de peşini bırakacak değiliz. Gezi’de kaybettiğimiz tüm çocuklarımızın hakkını arayacağız” dedi.

Sanığın yalan söylediği ortaya çıktı
Davanın avukatlarından Oya Aslan ise şöyle konuştu: “Mahkemeye sunduğumuz dosyalar içerisinde sanığın bulunduğu 9.birliğin özellikle çok fazla gaz fişeği attığını kanıtlamış olduk. Polislerin önceki beyanlarında silah kullanmadıklarını ve ateşlemediklerini söylemişlerdi. Tekrar yalan söylediklerini öğrenmekle beraber o süreçte orada yaşayan halkın üzerinde nasıl bir şiddet uyguladıklarını belgelerden anlamış olduk. Fatih D.’nin tutuklanması talebinde bulunacağız.”

***

İki eğitimciden berkin için mesaj

Çağlar Ballıkta​ş​

Açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ile Semih Özakça, Berkin Elvan davasının duruşması öncesi Ankara Bağımısız Milletvekili Aylin Nazlıaka aracılığıyla şu mesajları iletti:

Nuriye Gülmen ‘in mesajı: “Biz de tüm kalbimizle Çağlayan Adliyesi’nde olacağız. Bizim ekmek mücadelemizin mayasında Berkin’in eve götüremediği ekmek de var. Biz ‘işimizi geri istiyoruz’ diye sokağa çıktığımız gün aslında ‘çocuklarımızın geleceğini de istiyoruz’ dedik ve istemeye devam edeceğiz.”

Semih Özakça’nın mesajı: “Berkin bizim öğrencimizdi. Biz, onun gibi tepeden emirler verilerek katledilen birçok çocuğun öğretmeni olduk. Ama şimdi biz Berkin’in öğrencisiyiz. Onun için olan adalet arayışı bize çok şey öğretiyor. Adaletten anladığımız şey; Berkin gibi çocuklarımızın yaşam hakkını, şeker yeme hakkını, eğitim alabilme hakkını sağlamaktır.”