İstanbul'da 1 Mayıs'ı kutlamak için Taksim’e yürümek isteyen bir gruba polisler tarafından müdahale edilirken, olayı görüntülemek isteyen basın mensupları engellendi. Bir polisin, "Basını süpür, biraz daha süpür" talimatı üzerine gazeteciler polis kalkanlarıyla itilerek görüntü almalarının önüne geçildi.

Kaynak: ANKA
Beşiktaş'ta polisten gazeteciler için "süpür" talimatı: Görüntü almaları engellendi
FOTOĞRAF: ANKA

İstanbul'da 1 Mayıs'ı kutlamak için Taksim’e yürümek isteyen bir gruba polisler tarafından müdahale edilirken, olayı görüntülemek isteyen basın mensupları engellendi. Bir polisin, "Basını süpür, biraz daha süpür" talimatı üzerine gazeteciler polis kalkanlarıyla itilerek görüntü almalarının önüne geçildi. İstanbul Adliyesi önünde iki ay önce de Adalet Nöbeti'ni görüntülemek isteyen basın mensupları aynı talimatla alandan uzaklaştırılmıştı.

1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak isteyen sendika ve sivil toplum örgütlerinin buluşma noktalarından olan Beşiktaş Barbaros Bulvarı'nda, polis Taksim'e yürümek isteyen gruba müdahale etti. Müdahale sırasında 23 kişi gözaltına alındı. Olayları görüntülemek isteyen basın mensupları, bir polisin "Basını süpür, biraz daha süpür" talimatı vermesi polis kalkanlarıyla engellendi. Basın mensupları polisin tutumuna tepki gösterdi.

İstanbul Adliyesi önünde iki ay önce Adalet Nöbeti'ni görüntülemek isteyen basın mensupları yine aynı talimatla engellenmişti.

GÖZALTINA ALINAN HKP'LİLER SERBEST BIRAKILDI

1 Mayıs’ta Beşiktaş’tan Taksim’e gitmek isterken gözaltına alınan Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) üyeleri serbest bırakıldı.

1 Mayıs İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü’nde İstanbul Beşiktaş'tan Taksim'e yürümek isteyen HKP yöneticilerine ve üyelerine polis müdahale etmişti. Müdahale sonucunda 23 HKP’li gözaltına alınmıştı. 

Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen HKP’liler, ifadelerinin alınmalarının ardından saat 19.00 sıralarında serbest bırakıldı.