Özlük hakları, çalışma koşulları ve halkın sağlık hakkı için İstanbul’dan Ankara’ya ‘Beyaz Yürüyüş’ başlatan hekimler, yürüyüşün ilk durağı olan Kocaeli’ne ulaştı.

‘Beyaz Yürüyüş’ başlatan hekimler Kocaeli’ne geldi

ALİ ERAY ÇELİK

Türk Tabipler Birliği (TTB) ve tabip odaları, dün özlük hakları, çalışma koşulları ve halkın sağlık hakkı için İstanbul'dan Ankara'ya 'Beyaz Yürüyüş' başlattı. Hekimler ilk durak olan Kocaeli'ne geldi.

5 dakikada bir hasta muayene etmeye zorlandıklarını, hastaların yüzlerine bakamadan muayene ettliklerini söyleyen hekimler, Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) de belirttiği gibi muayene süresinin en az 20 dakika olması gerektiğini hatırlattı. Derince'den İzmit'e geçen emekçiler emek ve demokrasi güçlerini ziyaret etti.

Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde gelen hekimler, 'sağlıkta çağ atladık' yalanlarına karşı yürüyüşü başlattıklarını sağlıklı Türkiye yaratana kadar mücadele edeceklerini vurguladı.

17:30'da Kocaeli Uğur Mumcu Meydanı'nda basın açıklaması gerçekleştiren hekimler, özel hastanelerin kamulaştırmasının gerektiğini vurgulayarak sağlığın ücretsiz bir kamu hizmeti olması için mücadelelerinin devam edeceklerini söyledi.

Çağdaş, laik, demokratik bağımsız bir ülkede barış içinde insanca yaşamak için yürüdüklerini söyleyen hekimler basın açıklamasını 'Emek bizim, Söz bizim, bu mücadele hepimizin!' diyerek bitirdi

Hekimler, yarın Bursa'ya gidecek.