Bilgen: ‘Yaşasın IŞİD’ diye bağıran polise işlem yapıldı mı?

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, partisinin grup toplantısında konuştu

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, partisinin grup toplantısında konuştu. Bilgen, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Karlov’un öldürülmesine ilişkin “Yüzeysel ve maksatlı tespitlerden kaçınarak, bu siyasi cinayetin sorumluları, destekçileri ortaya çıkarılıp hukuk önünde hesap sorulmalıdır” dedi.

Konuşmasında, tutuklu HDP’li vekillerin serbest bırakılması çağrısında da bulunan Bilgen, “Milletvekillerimizin tutuklanmasına ilişkin bizleri suçlayanlar 17-25 Aralık’ı hatırlasa yargıdan kimin kaçtığını görecek. Anayasa Mahkemesi daha önce tutuklananlar için ‘Vekiller tutuklu yargılanamaz’ dedi. Biz kimseden lütuf beklemiyoruz, suç işlemekten vazgeçin!” değerlendirmesinde bulundu.

Bilgen ayrıca, OHAL kapsamında çıkarılan kararnamelerle binlerce kamu çalışanının görevden alınmasını da eleştirdi. Bilgen, 19 Aralık “Hayata Dönüş Operasyonu” adı altında cezaevlerine dönük operasyonlarda kolunu kaybeden Veli Saçılık’ın KHK ile işten çıkarılmasına da tepki göstererek “19 Aralık katliamında kolu kopartılan Veli Saçılık’ın KHK ile işine son verilmesi, aynı zihniyetinin devam ettiğini gösteriyor. Türkiye’de polisin nasıl keyfi davranma hakkına sahip olduğunun tescili, Ethem Sarısülük’ü vuran polise verilen para cezasıdır” diye konuştu.

Müjgan Ekin 2 aydır kayıp

2 aydır kendisinden haber alınamayan Müjgan Ekin’in akıbetinin aydınlatılmasını isteyen Bilgen, “Ortaya çıkan görüntülerde Müjgan Ekin’in kendisini polis olarak tanıtan kişilerce götürüldüğü görülüyor. 2 aydır haber alınamıyor” dedi.

‘Yaşasın IŞİD diye bağıran polise işlem yapıldı mı?’

Bilgen, Rusya Büyükelçisi Karlov suikastine ilişkin de şu değerlendirmelerde bulundu:

“15 Temmuz’u enişteden öğrenenler, büyükelçiyi öldüren failin ailesini gözaltına alıyor. İstihbarat eniştelere ve yengelere kalmış. Rusya Büyükelçisi’ni öldüren polisin 2 buçuk yıldır FETÖ’cü olduğunu tespit edememişler ama 2 buçuk saatte tespit edebildiler! Van’da IŞİD aleyhine gösteri yapan HDP’lillere bir polis “Yaşasın IŞİD” diye seslendi. Bu polis hakkında bir işlem yaptınız mı? OHAL’de siyasi partiler açıklama bile yapamıyorken, bir büyükelçi polis tarafından öldürülüyorsa siz OHAL’i ne için ilan ettiniz?”

HDP’ye saldırılar

HDP’nin Diyarbakır mitinginden bu yana Türkiye’de 30 büyük patlama olduğunu söyleyen Bilgen,”İçişleri Bakanlığı ne için var?” diye sordu. HDP il ve ilçe örgütlerine yönelik saldırılara yetkililerin seyirci kaldığını belirten Bilgen, “Partimize saldıranları cezalandırmayanların kendisi sorumludur demek. Ama şunu bilin, biz inandığımız değerlerden vazgeçmeyeceğiz!” dedi.