İstiklal Marşı'nı kağıttan bakarak bile yanlış okuyan Binali Yıldırım, muhalefeti hedef aldığı "Bu seçim, işgalcilere karşı istiklal mücadelesi seçimidir" açıklamasını savundu. Yıldırım, "Sözümün arkasındayım" dedi.

Kaynak: AA
Binali Yıldırım 'işgalci' açıklamasını savundu: Sözümün arkasındayım

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Sancaktepe Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, muhalefeti hedef aldığı açıklamalarını savundu.

Seçimler için "Bu sefer ilave destek istiyoruz" diyen Yıldırım, "Neden istiyoruz? Çünkü benim birkaç gündür yaptığım konuşmada Millet İttifakı'nın paydaşları çok alınmışlar. Ne dedim ben? Dedim ki, bu seçimler işgalcilere karşı istiklal mücadelesi verenlerin seçimidir. Sözümün arkasındayım" ifadelerini kullandı.

"Ben işgalci adaylar demedim" iddiasında bulunan Yıldırım, şunları ifade etti:

"Adayın ortaklarına demedim. Eğer dağda, FETÖ ve bölücü terör örgütü gece gündüz açıklama yapıyorsa, bu ülkeyi bölmeye çalışıyorsa, yüzyıl önceki İtilaf Kuvvetleri de aynı şeyi yapıyordu. Onlar da işgalciydi. Bugün terör örgütlerinin arkasında onlar var. Açık destek veriyorlar. İşgalci onlar. Bizim mücadelemiz Türkiye'yi bölmeye çalışanlara karşı olan bir mücadeledir ve istiklal mücadelesidir. Türkiye Yüzyılı sadece Türkiye'nin değil Türkiye'yi çevreleyen mazlum ve mağdur devletlerin de Orta Doğu'nun, Afrika'nın, Balkanlar'ın, Kafkaslar'ın, Orta Asya'nın da yüzyılı olacak."