Binlerce işçi kadro istedi

Taşeron işçileri, dün kadro talebiyle tüm yurtta eylemdeydi. Çeşitli illerde basın açıklamaları gerçekleştiren DİSK Genel-İş Sendikası üyesi işçiler, İzmir’de de yarım gün iş bırakarak miting düzenledi. Binlerce işçinin katıldığı mitingde, kamudaki tüm taşeron işçilerinin ayrımsız ve kayıtsız şartsız kadroya alınması istendi.

İzmir’de Genel-İş binası önünde toplanan işçiler, buradan sloganlarla Gündoğdu Meydanı’na yürüdü. “Taşeron sistemi işçiler için cehennem, patronlar için cennet”, “Geleceğimiz için taşerona hayır” yazılı dövizler açan işçiler, “Saray savaş, işçiler barış istiyor” pankartı ile de barış mesajları verdi.

‘PLANI REDDEDİYORUZ'
Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, hükümetin geçen hafta açıkladığı eylem planını eleştirerek, “Eylem planındaki tüm ana başlıklara itirazımız var. Hiçbirini kabul etmiyoruz” dedi. İşçilerin tek istediğinin taşeron düzeninden kurtulmak olduğunu dile getiren Çalışkan, “Ancak anlıyoruz ki hükümet sadece işçileri oyalamak için birtakım sözler veriyor. Haklarımızı direne direne kazanacağız” diye konuştu.

‘BİN DEREDEN SU'
DİSK Genel Başkanı Kani Beko ise AKP iktidarları döneminde 16 bine yakın işçinin iş cinayetlerinde can verdiğine dikkat çekti. AKP’nin verdiği sözler ile değil, mücadeleyle kadro elde edeceklerini belirten Beko, “Hükümetin 2016 yılı eylem planında seçimden önce işçiye verilen sözler yok. Aksine işçiyi, asıl işçi-yardımcı işçi diye bölmek var. Verdiği sözleri tutmamak için bin dereden su getiren AKP, patronların gönlünü hoş tutmak için elinden geleni yapıyor” diye konuştu.

Sarı sendikaları da eleştiren Beko, “Hükümetin yanında yer alarak işçilerin kandırılmasına ortak oldunuz. Yalanı baş tacı ettiniz. Şimdi işbirliğinizi örtmek için DİSK’e saldırıyorsunuz. İşte DİSK burada, işçiler burada” ifadelerini kullandı.

Mitinge CHP Milletvekilleri Tuncay Özkan, Tacettin Bayır ve HDP Milletvekili Mithat Sancar da destek verdi. Gülsen Candemir