Birleşik Haziran Hareketi tarafından düzenlenen ‘Memleket için HAYIR’ buluşmasında binlerce kişi bir araya geldi.  ‘Başkanlık  zulmü  önünde   baş eğmeyeceğiz’ mesajını verildi, hep bir ağızdan ‘HAYIR’ şarkıları söylendi

Binlerce yurttaş Kadıköy'de 'HAYIR' için buluştu

Zeynep Kuray

Birleşik Haziran Hareketi, ‘HAYIR’ kampanyası kapsamında Kadıköy Caferağa Spor Salonu’nda ‘Memleket için HAYIR ’ buluşması düzenledi. “Gericiliğe, faşizme karşı Haziran’ın ülkesini kurma iradesini büyütenler hoşgeldiniz” diyerek konuşmasına başlayan Haziran Türkiye Yürütme Kurulu Üyesi Burak Yücel, “Onların İngiliz gemilerinden atlayıp kaçan padişahları varsa bizim de Pir Sultanlarımız, Bedreddinlerimiz ve Börklücelerimiz var. Tarihin hiçbir anında zulme baş eğmediğimiz gibi başkanlık zulmü önünde de baş eğmeyeceğiz” dedi.

Bir uçurumun kıyısındayız

Bugün gelinen noktada ‘HAYIR’ dan yana güçlü bir iradenin olduğunu kaydeden Yücel ‘HAYIR‘ ın memleketin gidişatını değiştirecek bir başlangıç olduğunu vurguladı. Yücel şöyle devam etti: “ Memleket bir avuç egemenin çıkarı uğruna bir uçurumun kıyısına getirmiştir. İşsizliğe, açlığa, yoksulluğa, savaşa, dört bir yandan patlayan bombalara , doğanın talanına mahkum değiliz, çocukların, kadınların, geleceğinin karartılmasına engel olabiliriz. Bu referandum, Musatafa Suphi’ler, Mahir Çayan’lar, İbrahim Kaypakkaya’lar, Deniz Gezmiş’ler, Erdal Ereneler ‘le memleketin parsel parsel emperyalizme peşkeş çekenler arasındadır! Bu referandum Gezi isyanında sokağa çıkan milyonlarla, Ali İsmail’lerle, Berkin’lerle, Ahmet Atakan’larla, ‘Emri ben verdim’ diyenlerin arasındadır.”

Diktatörlüğe geçit yok

Etkinliğe, CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, Yeraltı Maden-İş Sendikası Genel başkanı Çetin Uygur, TMMOB İstanbul İKK Sekreteri Cevahir Efe Akçelik, Enerji-Sen Genel Başkanı Kamil Kartal, TTB Merkez Konseyi üyesi Hüseyin Demirdizen ve çok sayıda demokratik kitle örgütü temsilcisi katıldı. Salonda, ‘HAYIR’ı dalga dalga çoğaltalım’ ‘Yeni bir başlangıç için HAYIR’ ve ‘Memleket bizim, hepimizin’ pankartının asıldı, HAZİRAN flamaları dalgalandı. Devrim şehitleri için yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan etkinlikte, sanatçı Erdal Güney ‘Hayır’ şarkısını seslendirdi. Gezi Direnişi’nde hayatını kaybeden gençlerin fotoğraflarının gösterildiği etkinlikte hep bir ağızdan diktatörlüğe geçit verilmeyeceği vurgulandı.

Umut kapıda

BirGün Gazetesi Yayın Kurulu üyesi Barış İnce, ‘Hayır''ın içerisinden yeni bir umut, yeni bir ışık çıkacağını vurgulayarak sözlerine başladı. Söz edilen ‘Hayır’ın basit bir ‘Hayır’ olmadığını hatırlatan İnce, “ Biz başka bir dünyayı örgütlemek için ‘Hayır‘ diyoruz” dedi. Çok stratejik bir dönemden geçildiğini hatırlatan İnce, kapı kapı dolaşarak bu ‘Hayır’ı örgütleme günü olduğunu söyledi. Hükümetin elinde onlarca medya kuruluşu olmasına rağmen tüm anketlerde ‘Hayır‘ın önde olduğunu belirten İnce, halkın çıkarları için yıllardır mücadele veren BirGün Gazetesine destek olunması çağrısında bulundu.

Yeniden yükselişi yaratmak ellerimizde

Faşizme karşı BHH olarak çıktıkları uzun soluklu yürüyüşün acılarla, zafer ve başarılarla dolu olduğunu vurgulayan BHH Yürütme Kurulu Üyesi Gazeteci Merdan Yanardağ , “Hani bir deyiş vardır ya ‘Haklı olan her zaman kazanır’ diye; maalesef bu hep böyle olmuyor, hep haklı olan kazanmıyor kötüler de kazanıyor. Bu tarih aynı zamanda kötülerin de kazanabildiği, kan ve gözyaşı dolu bir tarihtir. Ama biz hep direnenlerin, tarihin tekerleğini hep öne doğru çekenlerin yanındaydık, onlarla beraber yürüdük ” dedi. Yanardağ, AKP yetkililerinin , “100 yıllık parantezi kapatacağız” sözünün rastgele söylenmiş bir söz olmadığını hatırlatarak, “Evet onlar 100 yıllık bir hesaplaşmanın arayışı içindeler. Bu Abdülhamit devrildiği günden başlayan bir rövanş arayışıdır. Yeni bir rejim inşa etmeye çalışıyorlar” dedi.

Gezi direnişinde hayatını kaybeden gençlerin fotoğraflarının gösterildiği etkinlik, çekilen halaylar eşliğinde son buldu.