YSK’den CHP ve İYİ Parti’nin İstanbul itirazına ret YSK, CHP ve İYİ Parti’nin tam kanunsuzluk ile İstanbul seçimlerinin tamamının iptaline yönelik başvurusunu oy birliği ile reddetti. Kılıçdaroğlu ve Akşener’den ortak basın toplantısı YSK’den İYİ Parti’nin Mustafakemalpaşa itirazına ret İmamoğlu’nun ‘su’ talimatı, AKP grubu önerisiyle İBB Meclisi’nde kabul edildi İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nin 8. Seçim Dönemi, […]

Bir Bakışta BirGün (13 Mayıs 2019)

YSK’den CHP ve İYİ Parti’nin İstanbul itirazına ret

YSK, CHP ve İYİ Parti’nin tam kanunsuzluk ile İstanbul seçimlerinin tamamının iptaline yönelik başvurusunu oy birliği ile reddetti.

Kılıçdaroğlu ve Akşener’den ortak basın toplantısı

YSK’den İYİ Parti’nin Mustafakemalpaşa itirazına ret

İmamoğlu’nun ‘su’ talimatı, AKP grubu önerisiyle İBB Meclisi’nde kabul edildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nin 8. Seçim Dönemi, 1. toplantı yılı, Mayıs ayı toplantıları İSKİ Genel Kurulu gündemi ile toplandı.

Binali Yıldırım, İmamoğlu’nun ilk icraatlerini ‘müjdeli haber’ diyerek seçim vaadi yaptı

CHP’li Kaftancıoğlu’ndan ‘seçmen listeleri’ açıklaması: Oylarınıza sahip çıkacağız

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, seçmen listelerinde isimlerin gözükmemesine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Kaftancıoğlu, “Rahat olun, tüm detayların takipçisiyiz. Oyunlarını bozarak oylarınıza sahip çıkacağız” dedi.

Gazeteci Emin Çapa: Ben ve eşimin seçmen kaydı silinmiş

‘TCMB’den hazineye 40 milyar lira aktarılması’ ne anlama geliyor?

TCMB’den merkezi yönetim bütçesine 40 milyar lira aktarılacağı iddia edildi. Ekonomistler, bunun 23 Haziran seçimlerini atlatma hamlesi olduğunu ve iktidarın ekonomik anlamda sıkıştığını gösterdiğini vurguladı

Cari açık rakamları açıklandı: Mart ayında açık 589 milyon dolar

Merkez Bankası, Mart 2019 ödemeler dengesi verilerini açıkladı. Buna göre, cari işlemler açığı martta 589 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Suriye ordusu İdlib’e ilerliyor, cihatçılar ‘silahlanma’ çağrısı yapıyor

Suriye ordusunun geçen haftadan bu yana İdlib ilerleyişi devam ediyor. El Kaide’ye bağlı grupların yerleşke haline getirdiği İdlib için ordunun son olarak kentin idari sınırlarına dek yaklaştığı kaydedildi.

Soma faciasının 5. yıldönümü: ‘Acımıza acı kattılar’

Türkiye’nin en büyük işçi katliamı Soma’nın bugün beşinci yıldönümü. BirGün’e konuşan işçi yakını kadınlar, acılarının hiç dinmediğini, aksine arttığını anlatıyor: “Adalet yerini bulsaydı gönlümüze bir nebze su serpilmiş olacaktı, ama olmadı. Mücadeleye devam edeceğiz”

CHP’den teklif: 13 Mayıs, ‘Maden İşçisinin Can Güvenliği Günü’ olsun

Reyhanlı Katliamı failine 53 kez ağırlaştırılmış müebbet

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde düzenlenen ve 53 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının planlayıcılarından biri olan Yusuf Nazik’e, 53 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Gerilim tırmanıyor: ABD’den İran’a askeri yığınak

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, İran’la artan gerilim üzerine Ortadoğu’ya “USS Arlington” amfibi savaş gemisini ve bir Patriot hava savunma bataryasını sevk ettiğini açıkladı.

Kukla Guaido uslanmıyor: Yine ABD ordusuna seslendi

Venezuela’da kendini geçici devlet başkanı ilan eden muhalif Ulusal Meclis (AN) Başkanı Juan Guaido, temsilcisine ABD ordusu ile “iş birliği” konusunda görüşmesi talimatı verdiğini belirtti.

RTÜK’ten Gezi’deki polis şiddetinin eleştirilmesine üst sınırdan ceza

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), RS FM’de yayınlanan Seyr-i Sabah programında, programı hazırlayan Zafer Arapkirli’nin Gezi direnişindeki polis şiddetini eleştirmesi dolayısıyla programa, kurulun verebileceği en ağır ceza olan yüzde 5 idari para cezası ile 5 kez program durdurma yaptırımı uyguladı.