Gazetemiz BirGün'ün “Çetelerin İktidarı” başlıklı BirGün Pazar ekine ilişkin “Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli’ye hakaret” suçlamasıyla açılan davada savcı, politika editörümüz Mehmet Emin Kurnaz’ın üzerine atılı suçlamalardan cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme, davayı 8 Eylül saat 11:00’a erteledi.

BirGün’e "Bahçeli ve Erdoğan’a hakaret" davası 8 Eylül’e ertelendi

HABER MERKEZİ

Gazetemizin “Çetelerin İktidarı” başlıklı BirGün Pazar ekine ilişkin “Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli’ye hakaret” suçlamasıyla açılan davada politika editörümüz Mehmet Emin Kurnaz 3. kez hakim karşısına çıktı.

İstanbul’da bulunan Çağlayan Adliyesi’nde görülen davada Mehmet Emin Kurnaz ve avukatları hazır bulundu.

Mahkeme heyeti duruşmaya, pandemi bahanesiyle basın ve izleyici almadı. Duruşmada savcı mütalaasını verdi.

Mütalaada gazetenin 23 Mayıs 2021 tarihli Pazar ekinde Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bahçeli, Alaattin Çakıcı ve Sedat Peker’in fotoğraflarının üstünde “Çetelerin İktidarı” yazısının bulunduğunu ve Türk Dil Kurumu’na göre çete kelimesinin yasa dışı işler yapmak, etrafındakileri korkutmak amacıyla bir araya gelen topluluk anlamına geldiğini, halkın oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanı ve milletvekiline yönelik çete kelimesinin devletin resmi makamlarını temsil eden mağdurların şeref, onur ve saygınlığı rencide edecek mahiyette olduğunu iddia eden savcı, Mehmet Emin Kurnaz hakkında her iki suçlamadan da ceza talebinde bulundu.

Kurnaz ve avukatlarının mütaalaya karşı beyanda bulunmak üzere süre talebini kabul eden mahkeme, davayı 8 Eylül saat 11:00’a erteledi.

NE OLMUŞTU?

Cumhuriyet Savcılığı tarafından, gazetemizin 25 Mayıs 2021 tarihinde yayımlanan suç örgütü elebaşısı Sedat Peker’in ifşaatlarıyla yeniden gündeme gelen mafya-devlet ve siyaset üçgeninde ortalığa saçılan iddiaları ele aldığı “Çetelerin İktidarı” başlıklı Pazar eki nedeniyle soruşturma başlatılmıştı. İddianamede MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin suç örgütünden hüküm giymiş Alaattin Çakıcı ile AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise suç örgütü elebaşısı Peker ile aynı karede yer alan fotoğrafları da suç unsuru kabul edilmişti. Savcılık, soruşturma kapsamında gazetemiz editörüne MHP Lideri Bahçeli’ye “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret”, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ise “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlaması yöneltmişti.

Bir önceki duruşmada mahkeme başkanının iddialarını yanıtlayan Kurnaz, suç örgütü elebaşısı oldukları gerekçesiyle ceza almış Sedat Peker ve Alaattin Çakıcı’nın, Erdoğan ve Bahçeli ile fotoğraflarının ajanslarda da yer aldığını hatırlatarak, bu isimlerin devletin mahrem bilgilerine sahip olabilmesinin kabul edilebilir bir durum olmadığını, söz konusu haber ve fotoğraflarda kamu yararı güdüldüğünü belirtmişti.