Artvin Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nce düzenlenen, “Halkın Haber Alma Hakkı ve Basın Özgürlüğü” etkinliğinde konuşan BirGün Gazetesi Ankara Temsilcisi Nurcan Gökdemir, “Mesleğimizi hakkıyla yapmak istediğimizde cezalarla karşı karşıya kalıyoruz. Binlerce yürekli insanın desteğiyle ekonomik kuşatmayı aşacağız” dedi

BirGün Gazetesi Ankara Temsilcisi Gökdemir: Ekonomik kuşatmayı aşacağız

BirGün/Ankara

Artvin Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin düzenlediği etkinlikte, halkın haber alma hakkı ve basın özgürlüğü tartışıldı. BirGün Gazetesi Ankara Temsilcisi Nurcan Gökdemir, gazeteciler Sultan Özer ve Özlem Akarsu Çelik etkinlikte konuşmacı olarak yer aldı.

Basın özgürlüğü konusunun yalnızca gazetecileri değil tüm halkı ilgilendirdiğini belirten BirGün Gazetesi Ankara Temsilcisi Nurcan Gökdemir, “Mesleğimizi, halka doğru haberi ulaştırmak için yapıyoruz. Mesleğimizi hakkıyla yapmak istediğimiz zaman ise cezalarla karşı karşıya kalıyoruz” dedi.

EKONOMİK AMBARGOYU AŞACAĞIZ

BirGün ve Evrensel Gazeteleri’ne uygulanan resmi ilan yasağına da değinen Gökdemir, “Yakın zamana kadar davalar ile karşı kaşıya kalıyorduk. Bunun etkili olmadığını gördükleri için ekonomik yaptırım uygulamaya başladılar” diye konuştu. Gökdemir, yurttaşların haber alma hakkı için BirGün Gazetesi’ne sahip çıkılması gerektiğinin altını çizerek, “Binlerce yürekli insanın desteğiyle ekonomik kuşatmayı aşacağız. Biz, halkın haber alma özgürlüğünü yerine getirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

BASKILAR HALKIN DESTEĞİ İLE AŞILIR

Gazeteci Özlem Akarsu Çelik de Türkiye’deki medyanın en büyük problemlerinin birinin medya patronlarının kamu ihalelerini zenginleşme aracı olarak kullanması olduğunu söyledi. Çelik, televizyon patronlarının dizilere aldığı reklamlarla haberi finanse ettiğini belirtti. Meslek örgütlerinin gazetecilere sahip çıkmak için mücadele ettiğini anlatan Çelik, “BirGün ve Evrensel’e sahip çıkılması örneğinde gördük ki bu baskılar halkın desteğiyle aşılabiliyor” diye konuştu. Çelik, Türkiye’nin gazetecilerin en fazla hapsedildiği ülke olduğunun da altını çizdi.

GERÇEKLERİ YURTTAŞLAR İLE BULUŞTURMAK

BirGün ve Evrensel gibi, görevi gerçekleri yurttaşlar ile buluşturmak olan gazetelerin abluka altına alınmaya çalışıldığına dikkati çeken Gazeteci Sultan Özer ise okurların desteğiyle her iki gazetenin de yoluna devam edeceğini söyledi.