Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, gerekli kaynağın sağlanma

GÖKMEN YÜCE BODRUM / Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, gerekli kaynağın sağlanması halinde 2 ay içinde Kameralı Güvenlik Sistemi’nin kurulacağını söyledi.

Bodrum’un güvenlik açısından 70 farklı noktadan izlenmesini sağlayacak Kameralı Güvenlik Sistemi’nin tanıtıldığı toplantı Bodrum Ticaret Odası’nda yapıldı.

TURİSTLER AÇISINDAN ÖNEMLİ
Toplantıya Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan, Bodrum Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Şekerbank Bodrum Şube Müdürü Ahmet Gümüş, Garanti Bankası Bodrum Şubesi yöneticilerinden Alper Balkan, HSBC Bodrum Şube Müdür Vekili Lale Türker, Halkbank Bodrum Şube Müdürü Nesrin Erkan, Yapı Kredi Bodrum Şube Müdürü Yüksel Yurtseven, Finansbank Bodrum Şube Müdürü Şefik Mendirek ve Fortısbank Bodrum Şube Yöneticisi Bülent Köle katıldı. Toplantıda, kurulması düşünülen Kameralı Güvenlik Sistemi hakkı nda bilgi veren Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Yılmaz Özden "Bu güvenlik sistemi, önce kendimiz sonra Bodrum’a gelen turistler açısından çok önemli.

‘SUÇUN TESPİTİ KOLAYLAŞACAK’
Turistler gittikleri bölgelerin güvenli olması nı isterler. Bodrum diğer tatil bölgelerine göre güvenlik açısından çok daha iyi durumda. Ancak buna rağmen bu tedbirler bazen yeterli olmuyor.

Teknolojik olarak da güvenliği sağlamak zorundayız'' dedi. Kurulması düşünülen Kameralı Güvenlik Sistemi ile birlikte 15 gün ve 24 saatlik bir kayıt tutulabileceğini belirten Özden, "Bu sayede suç işleyen ve işleyebileceklerin tespiti daha kolay olacak'' dedi.

PLAKA TANIMA SİSTEMİ
Kameralı Güvenlik Sistemi’nin projesini tamamladı klarını kaydeden Özden, sistem ve sağlayacağı yararlar hakkında da "Bodrum girişinden itibaren Plaka Tanıma Sistemi kuruyoruz. Bu sistem suç işlemiş ve çalıntı araçların tespitini yapacak'' dedi.