Yarın 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü. Türkiye’nin dört bir yanında emekçiler, iktidarın ve sermayenin artarak süren saldırılarına karşı emeğine, ekmeğine, umuduna, geleceğine sahip çıkmak için yarın alanlarda olacak. Birleşik Haziran Hareketi de 1 Mayıs için yaptığı çağrıda, Türkiye’nin 49 noktasında ve Avrupa’nın 21 noktasında olmak üzere, toplam 70 noktada alanlara çıkacağını duyurdu. “Sokakta, […]

Birleşik Haziran Hareketi’nden 1 Mayıs çağrısı: Birleşelim, örgütlenelim, değiştirelim

Yarın 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü. Türkiye’nin dört bir yanında emekçiler, iktidarın ve sermayenin artarak süren saldırılarına karşı emeğine, ekmeğine, umuduna, geleceğine sahip çıkmak için yarın alanlarda olacak.

Birleşik Haziran Hareketi de 1 Mayıs için yaptığı çağrıda, Türkiye’nin 49 noktasında ve Avrupa’nın 21 noktasında olmak üzere, toplam 70 noktada alanlara çıkacağını duyurdu. “Sokakta, fabrikada, kampüste, her yerde hayatı DEĞİŞTİR” başlığıyla yayımlanan çağrıda şöyle denildi:

“Değişmez sanılanın değişebileceğini, yenilmez sanılanın yenilebileceğini gördük, biliyoruz. Gezi’den referanduma, meydanlardan 31 Mart’a her uğrakta kesintisiz süren halk mücadelesi, Türkiye’nin geleceğinde umut ışığı olmaya devam ediyor. Bu mücadeleyi ileriye taşımak, siyasal İslamcı sömürü rejimini tüm karanlığıyla bu topraklardan söküp atabilmek, halkın birleşik ve örgütlü muhalefetiyle başarılabilecek. Eşitlik, özgürlük, laiklik, bağımsızlık ve kardeşlik temelinde Türkiye’nin yeniden kuruluşu için hayatın her alanında birleşmeye ve birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz. Birleşelim, örgütlenelim, değiştirelim!”

İŞ, ADALET VE ÖZGÜRLÜK İÇİN

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu da tüm emekçileri yarın saat 12.00’de Bakırköy’de başlayacak 1 Mayıs mitingine çağırdı. Kaftancıoğlu, sosyal medyada paylaştığı videoda, “Emeğin her geçen gün daha da sömürüldüğü, kazanılmış hakların yok edilmek istendiği, işsizliğin, adaletsizliğin tavan yaptığı bir dönemden geçiyoruz. Bu böyle gitmez, gitmeyecek. 1 Mayıs’ta emeğiyle geçinen milyonlarla birlikte iş, adalet ve özgürlük için Bakırköy’de buluşalım” dedi.