Yandaş basın tarafından hedef gösterilen Bilgisayar Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu, bütün üyelerini 10 – 11 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek BMO 4. Olağan Genel Kurulu’na katılarak odalarına sahip çıkmaya davet etti

BMO’dan çağrı: "Saldırılara karşı odamıza sahip çıkalım"

BİRGÜN / ANKARA

Yeni Akit, Milat Gazetesi ve A Haber televizyonunun hedef gösterdiği Bilgisayar Mühendisleri Odası (BMO) Yönetim Kurulu’ndan yanıt geldi. Yanıtta, bu saldırının sebebinin başarılı çalışmalar olduğu kaydedilerek, “Demokratik, laik bir Türkiye için geçmişte Odamızı ve ülkemizi cemaatlere ve darbecilere karşı nasıl savunduysak bugün de eski ortaklarına karşı aynı kararlılıkla savunacağız” denildi.

"Odamızı savunalım"

BMO Yönetim Kurulu’nun 4. Olağan Genel Kurul’u 10-11 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek. Bilgisayar Mühendisleri Odası’nın Genel Kurulu’na sayılı günler kala Yeni Akit, Milat Gazetesi ve A Haber televizyonu, yönetim kurulunu hedef gösterdi. Oda tarafından yazılı açıklama yayımlanarak, saldırılara yanıt verildi.

Yazılı açıklamada şu ifadeler öne çıktı:

“Yeni Akit, Milat gibi gazeteler ve A Haber televizyon kanalına, Oda Yönetimi’ni karalama ve Oda kurumsallığını kamuoyu önünde küçük düşürmeye yönelik beyanlarda bulunan grup temsilcileri, Oda üyeliklerinin yapılmadığı yönünde asılsız iddialarla Başbakanlık İletişim Merkezi ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na şikayette bulundu. Bu şikayetler üzerine Bakanlık tarafından, konuyla ilgili müfettiş görevlendirildi. Hiçbir usul ve hukuka uymayan bir biçimde, Oda’ya Bakanlığın Teftiş Başkanlığı’ndan gelen telefonla ertesi gün inceleme yapmak üzere müfettişlerin geleceği bildirildi. İnceleme yapmak üzere Oda’ya gelen heyete yapmak istedikleri işlemin usulen hatalı olduğu, üyelik işlemlerinin yapıldığı ifade edildi.

Odamıza yönelik bütün bu saldırı ve karalama çabalarının asıl nedeninin Oda 3. Döneminde gerçekleştirilen başarılı çalışmalar ve Yönetim Kurulumuzun dik duruşu olduğunu biliyoruz. Demokratik, laik bir Türkiye için geçmişte Odamızı ve ülkemizi cemaatlere ve darbecilere karşı nasıl savunduysak bugün de eski ortaklarına karşı aynı kararlılıkla savunacağız.

Tüm meslektaşlarımızı 10 – 11 Mart tarihlerinde ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Tesisleri’nde gerçekleştirilecek BMO 4. Olağan Genel Kurulu’na, Odalarına ve mesleklerine sahip çıkmaya davet ediyoruz.”