Bodrum’un zehirsiz tüm ürünleri güz panayırında

HABER MERKEZİ

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Pazar yerlerimiz haftada bir gün kullanacağımız yerler değil, Bodrum’da her metrekare çok değerli. Panayır türü etkinlikleri çoğaltmamız gerekir” dedi.

Başka Bir Bodrum platformunun düzenlediği Bodrum Güz Panayırı’nda üreticilerle bir araya gelen Aras, “Ev kadınlarının ürettiklerini değerlendirmeleri için çalışıyoruz. Organik üretime, yeşile, doğaya, çevreye saygıyı tekrar gündeme getireceğiz. Bodrum hepimizin. Herkes sahip çıkmak zorunda” dedi. ‘Başka Bir Bodrum’ kurucularından sanatçı Zeynep Casalini, “Amacımız, uzun bir pandemi döneminden sonra yerel üreticiler ile Bodrumlu tasarımcıları bir araya getirerek; Bodrumlulara gastronomi, müzik ve sanat dolu bir panayır yaşatmaktı” diye konuştu.

Güz Panayırı’na katılan Bodrum Tohum Derneği’nin başkanı Ercan Arıkan, “İki yıldır her hafta üreticilerimizin; ata tohum, zehirsiz tarım ve temiz gıda ilkelerimiz doğrultusunda ürettiklerini Ortakent pazarında vatandaşlarla buluşturuyoruz. Ata tohumlarını topluyoruz, takas yoluyla, daha fazla üreticinin olması için çalışıyoruz” dedi.