Saros halkının ve Türkiye’nin her yerinden binlerce doğa severin beş yıldır mücadele ettiği ve yapılmasını engellemek için 200 bin imzanın toplandığı; 1038 kişinin temsil edildiği davaların açıldığı FSRU Doğalgaz Aktarma Limanı’na ilk gemi bugün giriş yaptı. FSRU Gemileri’nin birinci derece deprem bölgesi Saros Körfezi’ne girişi, çevre halkını endişelendirdi.

Bölge halkı endişeli: Fay hattı üzerindeki FSRU Limanı'na ilk gemi girdi

1970’li yıllarda Türkiye’yi ziyaret eden Kaptan Cousteu’nun, “Kızıl Deniz’in kuzey versiyonu’’ olarak nitelendirdiği, Ege’nin incisi Saros Denizi devasa LNG gemilerine ev sahipliği yapacak.

Kahramanmaraş Depremi’nin enkazı henüz kaldırılmamışken, 100 bin ton ağırlığında, 300 metre uzunluğunda dev FSRU Gemileri’nin birinci derece deprem bölgesi Saros Körfezi’ne girişi, çevre halkını endişelendirmeye devam ediyor.

Araştırmalara göre Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın uzantısı olan iki kırık arasında çökmüş bir graben alanı sayılan körfez için 10 farklı disiplinden bilim insanı, bilirkişi raporlarında ‘’olmaz’’ demişti. Saros Gönüllüleri’nin hukuk savaşına rağmen FSRU doğalgaz aktarma limanı projesi durdurulamadı.

Saros bölgesi doğa savunucuları olan Saros Gönüllüleri, LNG gemisinin limana girişini sosyal medya hesaplarından duyurusunda “5 bin kişi miting yaptı!10 Farklı disiplinden bilim insanı bilirkişi raporlarında ‘’olmaz’’ dedi! Daha İskenderun Limanının ateşi sönmeden 1. Derece fay hattı üzerinde gezen büyük tehlikenin farkında mısınız?” sözlerine yer vererek geminin fotoğraflarını paylaştı.