Bolsonaro’ya sert tepki: Tarihin büyük soykırımı

Dış Haberler Servisi

Eski Brezilya lideri Lula da Silva, ülkede koronavirüs nedeniyle 300 bini aşkın kişinin hayatını kaybetmiş olmasını “tarihlerinde gördükleri en büyük soykırım” olarak niteledi. Lula’nın yine asıl yüklendiği isim, koronavirüsü hafife alan sağc lider Jair Bolsonaro oldu.

Brezilya’da hakkındaki yolsuzluk davalarında verilen kararların iptalinin ardından 2022 seçimlerinde yeniden aday olmasının önü açılan eski solcu lideri Lula, Almanya’da yayın yapan Der Spiegel dergisine konuştu. Lula, “Salı günü Brezilya’da 3 bin 158 kişi hayatını kaybetti. Tarihimizin en büyük soykırımı” ifadelerini kullandı ve toplam ölü sayısının 300 bini geçtiği ülkede Bolsonaro’nun halka pandemi konusunda yalanlar söylediğini vurguladı.

“Brezilya’yı Covid-19’dan kurtarmamız gerekiyor” diyen Lula, “Bu adam bu şekilde yönetmeye devam ederse ülke daha fazla dayanmaz” uyarısı yaptı. Maske takma yanlısı olmayan ve aşı karşıtlığını da gizlemeyen Bolsonaro, koronavirüsün varyantıyla birlikte daha da artan vakalara rağmen ülkenin bir noktada açılması gerektiğini savunuyor.