Bozdağ'dan Kılıçdaroğlu'na: İspat etmeyen namussuz, şerefsiz, alçak, müfterinin tekidir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili 'milyonlarca lirası var' iddialarını değerlendiren Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Sayın Kılıçdaroğlu’nun böyle bir iftirayı yeniden dillendirmesi itibar cellatlığının yeni bir örneğidir. Daha önce de Sayın Cumhurbaşkanımızı Başbakanlığı döneminde Sayın Kılıçdaroğlu ve arkadaşları dünyanın en zengin Başbakanları arasında saydılar, milyarlarca dolarlık servetinden bahsettiler. O zamanda Cumhurbaşkanımız; ispat edin, ispat etmeyen namussuz, şerefsiz, alçaktır dedi. İspat edin size veriyim dedi. Bu para varsa size vereyim dedi. Şimdi dün yaptığı açıklamada da aynı şeyi söyledi. Ne dedi? Elinde belge varsa ortaya koy. İddiasını ispatla mükelleftir. İspat etmeyen namussuz alçaktır. Şimdi buradan ben de Kılıçdaroğlu’na söylüyorum. Elinde bir belge, bilgi, veri varsa bunları kamuoyuna açıklamayan namussuz, şerefsiz, alçak, müfterinin tekidir. Yoksa ben onu şimdiden açıklamıyorsa ben buradan namussuz, şerefsiz, alçak olarak ilan ediyorum. İnsanların itibarıyla, haysiyetiyle, şerefiyle soru sorarak itibar suikastı kimse yapmamalıdır. Şimdi maalesef Cumhuriyet Halk Partisi soru sorarak itibar suikastı yapıyor. Bak şöyle bir konu var. Siz açıklayın açıklamazsanız biz açıklayacağız. Ya açıkla diyoruz o zaman, elinde belge varsa açıkla açıklamıyor. Adil Öksüz işte efendim casustur dedi. Açıkla. Açıklamadı. İşte şu kadar bakan, vekil şöyledir. Açıkla. Açıklamıyor. Ya sonradan iftira ediyor. Yeni bir moda. Sonradan iftira ediyor."

Kılıçdaroğlu'na seslenen Bozdağ, "Ben buradan Kılıçdaroğlu ve ekibine diyorum ki Cumhurbaşkanımızdan, AK Parti’den kurtulmak için terör örgütleriyle, Fetullahçı Terör Örgütüyle, PKK’yla DHKP-C terör örgütüyle Türkiye düşmanlarıyla Türkiye’nin zayıflamasını isteyen uluslararası güçlerle işbirliği yapmak yerine sizin elinizde şu anda altın bir fırsat var. Nedir o ? Cumhurbaşkanımız dün açıkladı. Bunu ispat edin ben Cumhurbaşkanlığından hemen istifa edeceğim. İşte hodri meydan. Tayyip Erdoğan’dan kurtulmak için utanmazca, ahlaksızca iftira etmeye gerek yok. Teröristlerle, terör örgütleriyle darbecilerle, Türkiye’nin düşmanlarıyla işbirliğine gerek yok. Hodri meydan. Elindeki belgeyi koy Cumhurbaşkanımızdan da, AK Parti’den de milleti de yormadan, devlete de millete de zarar vermeden teröristlerle işbirliği yapma utancından kurtul. Çok net söylüyorum. Şeylerini getirsinler koysunlar. Ama bunlar bunu yapamazlar. Neden ? Çünkü Kılıçdaroğlu söylediğinin doğru olmadığını, iftira ettiğini adı gibi biliyor. Utanmaz bir şekilde, ahlaksız bir şekilde iftirayı doğruymuş gibi pişkin pişkin söyleyebiliyor. Ben buradan Sayın Kılıçdaroğlu’nu aziz milletimize şikayet ediyorum. Bu ahlaksızlığa, bu ahlaksız siyasete lütfen prim vermeyin. Bu siyasete karşı ahlaklı duruşu aziz milletimiz ortaya koyacaktır. Sandıkta da buna en büyük cevabı verecektir" dedi.

YÜZDE 10 BARAJI

Yüzde 10 barajını konuşmanın, tartışmanın kimseye bir faydasının olmadığını söyleyen Bozdağ, "Ancak barajın yasamayla ilgili bir boyutu var. İktidarla ilgili bir boyutu yok ama yasamada da bir istikrara ihtiyaç var. O yüzden baraj konusunun ben tartışılacağını düşünüyorum ben kendi açımdan tabi. Hükümette bu konuyu henüz konuşmadık, partide de bu konu konuşulmadı ama yasama istikrarının da yürütme istikrarı kadar son derece önemli olduğunu tabi bu konu AK Parti’nin yetkili organlarında ve hükümette konuşulduktan sonra biz fikrimizi oluşturacağız" diye konuştu.

CAM FİLMİ

Cam filmi konusunda şu anda ceza kesme işlemlerinin durdurulduğuna dikkati çeken Bozdağ, "O anlayışa göre yeni bir cam filmi konusunda vaziyet ortaya konacaktır ve ona göre hareket edilecektir. (Kesilen cezalara af söz konusu mu?' Şuanda öyle bir şey söz konusu değil. Çünkü cezaları biz sadece bu sene için kesmedik, her yıl var. İlk defa hani bu sene böyle bir hadise olmuş olsa da onun üzerine ceza kesilmiş olsa onu anlarız. 2015’te, 16’da, 13’te, 10’da, her yıl ceza var. O yüzden cezalarla ilgili bir af söz konusu değil" dedi.