Amerika'da sokaktan beslenerek büyüyen Breakdans, Türkiye'nin farklı yörelerine ait yerel dans figürlerini, keşfetmeye geliyor. 'Red Bull Anadolu Break' projesi 3-22 Eylül tarihleri arasında gerçekliştirlecek

Breakdans Anadolu’yla buluşacak

1970'lerin başında New York'ta ortaya çıkan breakdansın dünyadaki önemli isimlerinden Neguin ve Roxrite turneyle Anadolu'yu gezecek. Her yıl dünyanın en iyi breakdansçısını belirleyen Red Bull BC One yarışmasında birinci olarak BC One All Stars listesine giren Brezilyalı Neguin ve Amerikalı Roxrite’e Anadolu danslarını keşfedecekleri Anadolu turnesinde prestijli breakdance ekibinden 'Flying Steps’in kurucusu ve Fatih Akın’ın Duvara Karşı filminin opera uyarlamasının koreografı Amigo (Kadir Memiş) liderlik edecek. Amigo eşliğinde yol alacak olan ekip, Aydın, Antalya ve Kars’a giderek Zeybek, Kaşık ve Köroğlu danslarını keşfetmenin yanı sıra bu oyunları breakdans ile harmanlayarak kendi sınırlarını zorlayacaklar.

ANİ HARABELERİ'NDE BREAK DANS
Proje kapsamında 3 Eylül’de İstanbul’da bir araya gelecek olan ekip, ertesi gün ilk çekimler için Maçka, Beşiktaş ve Sirkeci’de performans sergileyecek. İlk aşamada Zeybek ile breakdansı harmanlayacak ekibin ilk durağı Aydın olacak. 8 Eylül’de Denizli yöresine geçecek olan ekip, Kaşık dansını yeniden canlandıracakmak için 10 Eylül’de Antalya’ya doğru yola çıkacak. Bu yöresel dansı İbradı’da icra edecek breakdansçılar turnenin son bölümündeyse 14-17 Eylül arasında Kafkas kültürüne ait Köroğlu oyununa yeni bir yorum katmak için Kars’a geçecek. Dört gün sürecek etkinlik Boğatepe Köyü’nden başlanacak. Ani Harabeleri BC One dansçıları tarafından bir dans mabedine dönüştürülürken, Ağrı Dağı da turnenin son durağı olacak.

Etkinliğin tamamı, sinemaya Fatih Akın’ın öğrencisi olarak başlayan, ‘The Salon’, ‘Lady Windermere’ ve “Time Won’t Wait For You” gibi filmler ve birçok klibe imza atan genç yönetmen Taylan Mutaf'ın çekeceği belgeselle tamamlanacak. Anadolu’daki yöre insanları ve dansçıların buluşacağı yolculuk bölgelerin doğal güzellikleriyle birlikte Amigo'nun rehberliğinde kayda alınacak.