Brezilya Adalet Bakanı Dino, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Mossad'ın Brezilya'da bir Hizbullah saldırısının engellenmesine yardımcı oldukları ve yerel güvenlik güçlerine "teşekkür ettikleri" açıklamasına "egemen bir ülke olduğunu ve hiçbir dış gücün polise emir veremeyeceğini" sözleri ile tepki gösterdi. Dino, ayrıca, soruşturmaları propaganda amacıyla kullanmayı düşünen yabancı otoriteleri reddettiklerini vurguladı.

Kaynak: AA
Brezilya'dan Mossad’a 'Hizbullah' tepkisi: "Hiçbir dış güç polise emir veremez"
Fotoğraf: X

Brezilya Adalet Bakanı Flavio Dino, ülkesinde İsrail ve Yahudi hedeflerine karşı Hizbullah'ın saldırı planını engellediğini duyuran İsrail dış istihbarat teşkilatı Mossad'a tepki gösterdi.

Dino, X sosyal medya hesabından, Mossad'ın Brezilya'da bir Hizbullah saldırısının engellenmesine yardımcı oldukları ve yerel güvenlik güçlerine "teşekkür ettikleri" açıklamasını eleştirdi.

Mossad'ın teşekkürüne karşı Brezilya'nın "egemen bir ülke olduğunu ve hiçbir dış gücün polise emir veremeyeceğini" belirten Dino, işbirliğini takdir ettiklerini ancak "soruşturmalarını propaganda veya siyasi çıkarları için kullanmayı düşünen herhangi bir yabancı otoriteyi reddettiklerini" vurguladı.

"SORUŞTURMALARIN, ÇATIŞMALARLA İLGİSİ YOK"

Dino, Mossad'ın açıklamasında, "Gazze'deki durum göz önüne alındığında Hizbullah'ın İsrail ve Yahudi hedeflerine saldırmaya devam ettiğini" söylemesi üzerine de Brezilya makamlarınca yürütülen soruşturmanın "uluslararası çatışmalarla hiçbir ilgisi olmadığını ve bu olaylardan önce başladığını" ifade etti.

NE OLMUŞTU?

İsrail hükümeti basın ofisinden yapılan açıklamaya göre, Mossad, Brezilya'da yerel güvenlik güçleriyle bölgedeki İsrail ve Yahudi hedeflerine saldırı hazırlığındaki bir hücreye karşı operasyona katılmıştı.

Mossad, açıklamasında, İran tarafından finansman sağlanan Hizbullah hücresine operasyon düzenlediği için Brezilya makamlarına teşekkür etmişti.

Uluslararası basında yer alan haberlere göre, Brezilya polisi "terör saldırısı planlama ve eylem için adam toplama girişimindeki" iki kişiyi tutuklamıştı.