Otomobiline konan bombayla 24 Ocak 1993’te Ankara Karlı Sokak’taki evinin önünde katledilen Türkiye basın tarihinin en üretken ve cesur gazetecilerinden Cumhuriyet gazetesi yazarı Uğur Mumcu unutulmadı. Her yıl olduğu gibi onun ölüm yıldönümünde başlayan Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında Mumcu ve öldürülenler anılacak. KARANFİLlerle ANILACAK Başkent’teki etkinlikler saat 10’da Batıkent Metro durağından Uğur Mumcu Parkı’na […]

Bu halk seni unutmadı Uğur Mumcu

Otomobiline konan bombayla 24 Ocak 1993’te Ankara Karlı Sokak’taki evinin önünde katledilen Türkiye basın tarihinin en üretken ve cesur gazetecilerinden Cumhuriyet gazetesi yazarı Uğur Mumcu unutulmadı. Her yıl olduğu gibi onun ölüm yıldönümünde başlayan Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında Mumcu ve öldürülenler anılacak.

KARANFİLlerle ANILACAK

Başkent’teki etkinlikler saat 10’da Batıkent Metro durağından Uğur Mumcu Parkı’na yürüyüşle başlayacak. Mumcu’nun katledildiği evinin önünde saat 12’de karanfil ve mumlarla anma yapılacak. Saat 14.30’da Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki anıtmezarı ziyaret edilecek.

İstanbul’da ise Türkiye Gazeteciler Sendikası saat 11.30’da Harbiye’deki Uğur Mumcu Anıtı’nda tören yapacak. Kadıköy CHP İlçe Başkanlığı ise saat 18’de Kadıköy İskele Meydanı’nda yürüyüş düzenliyor.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği “Türkiye’de Gazeteci Olmak, Gazeteci Kalmak” etkinliği Caddebostan Kültür Merkezi’nde saat 20’de. Etkinliğe Gazeteci-yazar Altan Öymen, T24 Yayın Yönetmeni Doğan Akın, Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, gazeteci-yazar Orhan Erinç, BirGün Gazetesi Yayın Danışmanı Semra Kardeşoğlu, PEN Türkiye Başkanı Zeynep Oral katılıyor.

Maltepe Belediyesi’nin Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlediği anmada Grup Gündoğarken de sahne alacak.

Şişli Belediyesi’nin Cemil Candaş Kültür Merkezi’ndeki ‘Vurulduk Ey Halkım Unutma Bizi’ başlıklı anması Saat 20.30’da. Etkinlikte sanatçı Sadık Gürbüz şiir ve anlatılarla hazırlanan dinleti sunacak. Mumcu için, Bakırköy, Sarıyer, Beşiktaş, Kartal, Adalar, B.çekmece’de ile çok sayıda ilde de anma törenleri hazırlandı.