Yeni yılın ilk günlerinde lodos tüm ülkede etkili oldu. Saatte 80 Km'ye ulaşan rüzgarın şiddetiyle deniz seferleri aksadı, ağaçlar devrildi.

Yeni yılın ilk günlerinde lodos tüm ülkede etkili oldu. Saatte 80 Km'ye ulaşan rüzgarın şiddetiyle deniz seferleri aksadı, ağaçlar devrildi. Meteoroloji İşleri Genel  Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, yağış ve kuvvetli rüzgâr pazartesi gününe kadar aralıklarla etkisini hissettirecek. Pazartesi günü ise yurdun büyük bir bölümünde kar bekleniyor
İSTANBUL’A DOLU YAĞDI
İstanbul'da dün öğle saatlerinde kısa süreli dolu yağdı. Özellikle Taksim Meydanı ve Maçka'da etkili olan doludan, vatandaşlar duraklara sığınarak korunmaya çalıştı. Dolu taneleri yerleri beyaza bürüdü. Kısa süreli dolu yağışının ardından şiddetli yağmur yağmaya başladı.
İstanbul'da dün etkili olan şiddetli lodos nedeniyle bazı vapur hatları ile deniz otobüsü seferleri iptal edildi. Lodos nedeniyle metrelerce yükselen dalgalar İstanbul kıyılarını dövdü.
Özellikle deniz ulaşımını etkileyen lodos nedeniyle Bostancı-Adalar, Kabataş-Adalar, Eskihisar-Topçular arabalı vapur hattı ile Bostancı-Kadıköy-Yenikapı-Bakırköy, Bostancı-Kabataş, Kartal-Yalova ve Kabataş-Adalar-Bostancı deniz otobüsü seferleri yapılamadı.
İZMİR'DE SEFERLER İPTAL EDİLDİ
Şiddetli lodos İzmir de deniz ulaşımını felç etti. Karşıyaka–Konak arasında sefer yapan yolcu vapurları dışında kalan tüm hatlardaki seferlerin, şiddetli lodos nedeniyle iptal edildi. Diğer yandan Karşıyaka ilçesi Bostanlı semtinde lodos nedeniyle denizin taşması sonucu bazı ev ve iş yerlerini su bastı.Belediye ekipleri vidanjörlerle, yollarda biriken suları tahliye etmek için yoğun çaba harcadı.
KOCAELİ'NDE FIRTINA
Kocaeli'de saatteki hızı 58 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Derince ilçesinde ağaç devrildi, bazı iş yerlerini su bastı. Alınan bilgiye göre, dün öğle saatlerinden itibaren etkili olan ve saatteki hızı zaman zaman 58 kilometreyi bulan fırtına, Derince ilçesinde bir çam ağacının devrilmesine neden oldu. Ağaç, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerce motorlu testereyle kesilerek, kaldırdı.Meteoroloji yetkilileri, şiddetli lodosla ilgili çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı.