Beşiktaş, Benfica karşısında ilk yarısını 3-0 geride kapattığı mücadelede ikinci yarıdaki oyunuyla geri döndü. Rakibiyle 3-3 berabere kalan siyah-beyazlılar iddiasını sürdürdü

Bükülmez bilek!

METİN AKTAŞOĞLU metin.aktasoglu@gmail.com @metinaktasoglu

Maç başlamadan önce Grup Yorum üyelerinin tutuklandığı haberi geldi. Tadımız kaçtı. Ülkenin gündemine ne zaman dönüp baksak zaten boğazımıza bir yumruk oturuyordu, bu haber de sıkıntımıza sıkıntı ekledi. “Haklıyız, kazanacağız” diyeceğiz elbette, her yeni sloganla öfkemiz büyürken.

Slogan demişken, Vodafone Arena’ya dönelim ve Beşiktaş’ın #SessizTezahürat güzelliğine bir bakalım. Farkındalık yaratma amaçlı bu şık hareket, yüzümüzü bir dakikalığına güldürdü, bir dakikalığına keyfimiz yerine geldi.

Sonrası ise tufan!


Şampiyonluğun geldiği geçen sezon da zaman zaman belirttiğim gibi yine altını çizmek istediğim bir nokta var: Atiba Hutchinson. Kanadalı, Şenol Güneş’in sisteminin en önemli oyuncusu ve yokluğundan ziyade sahada olup da sallandığı anlarda Beşiktaş akıl almaz bir şekilde dağınık gözüküyor. Dün akşam da öyle oldu. “Sahada olup da sallandığı anlarda” dememin bir sebebi var. Atiba sahadayken hem hücumun hem de savunmanın başlangıcı. Başarıyla kilitlendiği ve dün akşam ilk kez şahit olduğumuz üzere sallandığı bölümlerde Beşiktaş’ın atak devamlılığı olmuyor ve savunmada kolay pozisyon vermeye başlıyor.

10’da Guedes, 25’te Semedo ve 31’de Fejsa’nın golleriyle (Semedo’nun golü vuruş kalitesi, Fejsa’nın golü ise absürdlüğü ile defalarca izlenmeye değer) ilk yarıda 3-0 geriye düşen Beşiktaş, Atiba ile başlayan durgunluk kervanındaki oyuncularıyla taraftarını epey şaşırttı.

Benfica’nın ustalıkla çizilmiş 4-4-2 duruşu ve patlayıcı hücumları dağınık Beşiktaş’ı ilk yarıda dağıttı.
Şoku atlatan siyah-beyazlılar ikinci devrede daha etkin gözüktü; skoru alan Benfica’nın zaten oynamaya niyeti yoktu ancak Beşiktaş’ın toparlandığı da aşikardı. 58’de Cenk’in muhteşem volesiyle skor 3-1’e erken geldi, umutlandık ama 2. gol gecikti. 83’te Quaresma’nın penaltısı “son 10 dakika nasıl bitecek” dedirtti, 89’da Aboubakar’ın golü ise “N’oluyor l.n!..” Vitesi artırarak, “Şampiyon Beşiktaş” olduklarını hatırlayan oyuncular, inanılmaz bir geri dönüşe imza attı. Hem yenilmezlik serisini sürdürdü hem de gruba çok sağlam bir şekilde tutundu!