Berkin Elvan bugün ölümünün birinci yıldönümünde anılıyor. Baba Elvan: AKP’li siyasiler dışında tüm vicdanlı insanlar davetlimiz

Bütün vicdanlı insanlar Berkin anmasına davetli

ELVİN GÜLER

Gezi Direnişi’nde İstanbul Okmeydanı’nda evden ekmek almaya çıkarken başına gaz kapsülü isabet eden ve 269 gün hastanede kaldıktan sonra 11 Mart 2014 tarihinde yaşamını yitiren Berkin Elvan, ölümünün birinci yıldönümünde bugün anılıyor. Elvan Ailesi ve Taksim Dayanışması, herkesi, Berkin'in ölümünün birinci yılında Okmeydanı’nda yapılacak anmaya çağırdı. Anmaya Gezi Direnişi ve devlet şiddetinde yakınlarını kaybedenlerin aileleri de katılacak. Elvan Ailesi çok sayıda sanatçı, siyasetçi ve hastane sürecinde Berkin’i yalnız bırakmayan insana davetiye gönderdi. Baba Sami Elvan, "Berkin sadece bize mal olmuş değil toplumun her kesimine mal oldu. Anmaya AKP’liler hariç her kesim davetli. AKP’li  siyasetçiler dışında vicdanı olan herkes davetlidir" diye konuştu.

ADALET UMUYORUZ

Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan aradan geçen bir yılı BirGün'e anlattı: "Adalet sürecinin gecikmesi tabii ki bizi yaralıyor, sadece bizi de değil  Türkiye’yi de yaralıyor. Katillerin hâlâ saklanması, kimliklerinin bildirilmemesi, belirtilmemesi... Bizim için zor geçiyor tabii ki günler ama bir gün bu adaletin de geleceğini bekliyoruz. Herkesin olduğu gibi bizim de umudumuz var ama işte biliyorsunuz…

HRANT UMUT OLDU
"Hrant Dink’in şu an yavaş yavaş katilleri ortaya çıkıyor. Kimlerin yaptığı uzun süredir belli ama yeni yeni adalet geliyor.  Bu bizim umudumuzu koruyor. Adaletin geleceğine ve bu katillerin de bir gün hesap vereceğine inanıyoruz. Bizim çocuğumuz Türkiye kamuoyunda ve dünya kamuoyunda acılar içinde herkesin yolcu ettiği bir çocuk.  Onun için bunların katilleri de  bir gün mutlaka yargılanacak. Katiller halktan kaçamayacak. Berkin şu an halkın çocuğu olmuş halk sahiplenmiş onu ve halktan kaçamayacak onlar. Mutlaka bunun hesabını verecekler.

AKP’Lİ SİYASETÇİLER GELMESİN
"Gezi ailelerinin hepsi burada olacak. Sadece Abdullah Cömert’in ailesi onlar gelemeyecek gibi gözüküyor. Onun dışında Uğur Kaymaz’ın kardeşi gelecek Ali Kaymaz, Nihat Kazanhan’ın babasına ulaştım, kendisine aynı taziyelerimi ilettim. Davet ettik uygun değillerdi ve Ceylan Önkol’un amcasını defalarca aradım. Gelebilecekleri karşılamaya çalışacağız elimizden geldiği kadar ağırlayacağız. Siyasileri de bekliyorum. Çünkü Berkin sadece bize mal olmuş değil toplumun her kesimine mal olmuş. Oraya AKP’liler hariç her kesim davetli  yani.  AKP’nin  siyasetçileri dışında vicdanı olan herkes davetlidir."

HAZİRAN'DAN ÇAĞRI
Haziran Hareketi de bugünkü Berkin Elvan anmasına çağrıda bulundu. Çağrıda “Haziranda sokağa çıkmış yüz binlerce yurttaşımızı yurt çapında yapılacak Berkin Elvan anmalarına katılmaya, hesap sormaya çağırıyoruz” denildi.

OKMEYDANI'NDA YÜRÜYÜŞ
16 Haziran 2013’te Okmeydanı’nda gaz fişeğiyle vurulan Berkin Elvan, 11 Mart 2014’te Okmeydanı Hastanesi’nde hayatını kaybetmişti. Berkin için yapılacak anma programı şöyle: Berkin için Okmeydanı Cemevi’nde saat 12.00’de yemek verilecek. Yemeğin ardından saat 14.00’te Okmeydanı’ndan Feriköy’de bulunan Berkin’in mezarına bir yürüyüş düzenlenecek.

Sami Elvan: Berkin’in asıl katili Türkiye’nin en üst makamında oturuyor

Birleşik Haziran Hareketi Berkin için çağırıyor