Kuzey Kıbrıs Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nun, gittiği bir kahvede muhalefet aleyhine propaganda yaptığı anlara dair bir video ortaya çıktı. Feyzioğlu, kayda alınan konuşmasında CHP’yi eleştirdi.

'Büyükelçi' Metin Feyzioğlu, seçim çalışmalarına başladı: Kahvede CHP aleyhine propaganda

HABER MERKEZİ

Kuzey Kıbrıs Büyükelçisi ve eski TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun Vadili Köy Kahvesi’nde yaptığı konuşmanın görüntüleri ortaya çıktı. Feyzioğlu, konuşmasında komşu ülkelerin sınırlarına düzenlenen askerî operasyonlar üzerinden CHP'yi eleştirdi.

Bir dönem AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a en ağır sözleri söyledikten sonra "Çok şükür değiştim" diyerek Erdoğan'ı övmeye başlayan ve 6 Ekim’de Kuzey Kıbrıs’a büyükelçi olarak atanan Feyzioğlu, girdiği bir kahvede CHP'yi eleştirerek Cumhur İttifakı lehine propaganda yaptı.

Konuşmanın videosunu Kuzey Kıbrıs’ta görev yapan eski hakim Tacan Reynar, Twitter hesabından yayınladı. Raynar, “Sn.Feyzioğlu Türkiye Cumhuriyeti’nin büyükelçisi olarak ve Türkiye’de seçim süreci devam ederken köy ziyaretleri düzenliyor, AKP karşısında bulunan muhalefeti eleştiren açıklamalar yapıyor” dedi. 

Kayda alınan görüntülerde CHP’yi eleştiren Feyzioğlu şunları söyledi:

“PKK’ya devlet kurmasın diye yaptığımız askeri harekata ana muhalefet partisi ve HDP, birlikte ‘hayır’ oyu verdi. ‘Suriye ve Irak’ta askerin ne işin var, çekin askeri’ diyorlar.”

ÇEVİKÖZ'DEN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin CHP İstanbul Milletvekili ve emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz da yazılı açıklama yayımladı. Çeviköz, AKP iktidarı dönemindeki en büyük sıkıntılardan birinini 'liayakatsız atamalar' olduğunu belirterek şunları ifade etti:

"Bu tür siyasi atamalarla misyon şefliği yapan Büyükelçilerin profesyonellikten uzak şekilde iktidarın sesi olma gayretkeşliği içindeki davranışları Türkiye Cumhuriyeti Devletini değil AKP Hükümetini temsil ettiklerini gösterir mahiyette örnekler oluşturmaktadır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) nezdinde görevlendirilen Büyükelçi de ne yazık ki bu hazin yanılgının kurbanı olmuş ve Devletimizi temsil ettiğini unutarak siyasi propaganda faaliyetinde bulunmuş, partimize yönelik gerçeği yansıtmayan ifadeler kullanarak hitap ettiği kitleyi yanıltan bir davranış içine girmiştir. Söz konusu faaliyet tarafımızdan esefle karşılanmıştır."