Can Dündar'a sanatçılardan da destek geldi: Biz de sorumluyuz


MİT TIR'larında yakalanan mühimmat ile ilgili ortaya çıkardığı görüntüler sonrasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın hedefi haline gelen ve hakkında suç duyurusunda bulunduğu Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a, yazar ve gazetecilerin ardından bu kez de sanatçılar imza atarak 'yanındayız' mesajı verdi.

İçlerinde Orhan Pamuk,Sezen Aksu, Rutkay Aziz, Metin Akpınar, Genco Erkal'ın da bulunduğu sanatçıların destek mesajları yayımlandı. Orhan Pamuk, "Türkiye’yi yalnızca hükümeti destekleyen gazetecilerin rahatça konuşabildiği bir ülke olarak resmetmek isteyenleri haklı çıkarmayalım!" derken, Selçuk Yöntem, "Gazeteciliğin görevi gerçekleri yansıtmaktır. Bu çaba tarih boyunca değişmemiştir. Can Dündar bu çaba ile görevini Yerine getirmiştir. Kutluyorum" dyerek Can Dündar ve Cumhuriyet Gazetesi'nin yanında olduklarını belirtti.

Erdoğan, Can Dündar'ın ağır bir şekilde bedel ödeyeceğini söyleyerek şu ifadeleri kullanmıştı; "MİT'e yönelik atılan o iftiralar bir ajan bir casusluk faaliyetidir ve bu gazete de bunların arasına girmiştir. Bununla ilgili ben avukatlarıma talimatı verdim ve davayı anında açtım. Burada hakikaten samimi dürüst olan, onlara verdiğimiz eğitimi çok samimi olarak açıklarlar. Bu haberi yapan kişi bunun bedelini ağır ödeyecek öyle bırakmam onu."

Can Dündar ise buna "Devlet memuru değil, gazeteciyiz" diye yanıt vermişti.

Cumhuriyet Erdoğan'a karşı tek yumruk: Sorumlu benim!

Erdoğan 'bırakmam onu' demişti: Can Dündar için iki kez müebbet istendi

Erdoğan'ın tehdit ettiği Can Dündar: Devlet memuru değil, gazeteciyiz