Canlı yayında 'Sözcü' gerginliği: Deniz Zeyrek yayını terk etti

Habertürk TV’de Para Gündem programına konuk olan Sözcü Gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek ve Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir arasında ‘Saray’a giden CHP’li’ tartışması yaşandı.

Deniz Zeyrek, yaşanan tartışmada yazının yayınladığı gazetesi Sözcü'nün hedef tahtasına oturtulmasına tepki göstererek programı terk etti. Zeyrek daha sonra ise yeniden yayına gelerek diğer konular üzerinde yorumda bulundu.

Rahmi Turan’ın, ‘Saray’a giden CHP’li’ iddiasını taşıyan yazısının yayınlanmaması gerektiğini savunan Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, Sözcü Gazetesi’ni bir ‘operasyona’ alet olmakla suçladı. Aydemir’in sözleri üzerine Sözcü Gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek, Bülent Aydemir’in yapılan hatayı bütün gazete mal etmeye çalıştığını söyleyerek, “Yanlış yapıyorsunuz Sözcü Gazetesi’ni hedef haline getiriyorsunuz. Ben bu iddiayı kınıyorum. Çabanızın yanlış olduğunu operasyon yaptığınızı düşüyorum” dedi.

Rahmi Turan’ın Sözcü Gazetesi’nin başyazarı olduğunu hatırlatan Bülent Aydemir, iddiayı taşıyan yazının yayınlanmaması gerektiğini savundu. Yılmaz Özdil’in de Sözcü Gazetesi’nin ‘saraya giden CHP’liyi açıklaması gerektiğini’ söylediğini hatırlatan Aydemir, ‘operasyon çekiliyor’ ifadelerini kullandı. Deniz Zeyrek ise Aydemir’in sözleri üzerine Sözcü Gazetesi’nin yazarların yazılarına müdahale etmediğini söyledi. Zeyrek, “Sözcü eğer dediğinizi yapmış olsaydı Yılmaz Özdil’in yazısına da izin vermezdi. Sözcü, Özdil’in yazısı yayınlanmadan önce Rahmi Turan’a o ismi açıklatmıştı. Siz burada Rahmi Turan’ın yaptığı bir yanlışı bütün Sözcü çalışanlarına mal etmeye çalışıyorsunuz. Gazetenin bir ilkesi var. Nasıl Özdil’in gazeteyi eleştiren yazısını dokunmadan basıyorsa Rahmi Turan’ın da yazısını dokunmadan basıyor. Siz burada sansürü mü savunacaksınız şimdi” diye sordu.

Zeyrek’in sözleri üzerine Bülent Aydemir de ‘operasyon çekiliyor’ sözlerini tekrarlayarak, “Eğer bir siyasi operasyon çekiliyorsa kime çekildiğinin önemi yok. Haber Sözcü’nün diğer yazarı Uğur Dündar’a gidiyor ama o bu haberi yapmıyor. Bir tanesi bu tuzağa düşüyor. Dündar gazeteyi harekete geçirseydi keşke. Dolaysıyla bir gazetenin operasyona açık bir yazarı varsa ve bu baş yazarı ise bu sıradan bir haber değil” yorumunu yaptı.

Yaşanan tartışmada 'dayatma' suçlamasında bulunulması sonrası Deniz Zeyrek, "Ben müsaade ederseniz çıkmak istiyorum. Ben sadece Rahmi Turan'ın yaptığı hatayı, gazeteye mal etme çabanızın yanlış olduğunu, operasyon yaptığınızı düşünüyorum" diyerek yayını terk etti.

Zeyrek daha sonra tekrar yayına gelerek diğer konular üzerinde yorumda bulundu.