Çanakkale Tabip Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası, kentte bakır madenine ilişkin yapılması planlanan halkın katılım toplantısının pandemi nedeniyle ertelenmesini talep etti.

Cengiz’in madeni halk sağlığından önemliymiş!

Yaren ÇOLAK

Bölge halkı, Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde yapılması planlanan Halilağa Bakır Madeni Projesi kapsamında düzenlenecek olan halkın katılım toplantısının ertelenmesini istedi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın duyurusuna göre, Cengiz Holding tarafından yapımı planlanan maden ocağına ilişkin çevresel etki değerlendirme (ÇED) süreci kapsamında 15 Eylül’de halkın katılım toplantısı yapılacak.

Maden ocağının halk sağlığından daha önemli olduğunu belirten Çanakkale Tabip Odası, Çanakkale Ziraat Mühendisleri Odası ve bölge halkı, toplantının ertelenmesi için Çanakkale Valiliği’ne dilekçe verdi.

MADEN ÖNCELİK DEĞİL

Maden projesinin ülke açısından öncelik olmadığını belirten Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Güleda Erensoy, “Toplu halde buluşmaların yanlış olduğu vurgusu yapılırken bu toplantının düzenleniyor olması sağlık açısından çok tehlikeli. Dışardan başka köylerden veya şehirden insanlar bu toplantıya gelecekler. Birçok insan toplu halde bir arada bulunacak. Sağlık açısından riskli durum devam ettiği sürece bu ÇED toplantıları ertelenmeli” ifadelerini kullandı.

EYLEMLER İPTAL EDİLMİŞTİ

Halkın sağlığı açısından bu toplantının ertelenmesi gerektiğine vurgu yapan Çanakkale Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Hicri Nalbant, toplantıya katılımın yüksek olacağını belirtti. Nalbant, “Tabip odaları virüs patlama gösterdi derken böyle bir toplantı nasıl yapılır? Virüs nedeniyle Umumi Hıfzıssıhha Kurumu’nun bizim daha önce yapmak istediğimiz eylemleri iptal ettiği gibi bu süreçte bu toplantıyı da en azından ertelemesi lazım” dedi.