Çevirmen Sebla Küçük'e ‘terör propagandası’ iddiası ile dava

ABD'de görülen Hakan Atilla davasını Twitter üzerinden yaptığı anlık çevirilerle aktaran Sebla Küçük'e, TSK'nin Afrin'e yönelik harekatıyla ilgili İngilizce kaynaklardan yaptığı çevirilerde 'terör örgütü propagandası' yaptığı iddiasıyla İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

İddianamede Küçük’ün yabancı haber ajanslarından ve gazetecilerden çevirdiği üç paylaşım dava gerekçesi olarak gösterildi.

Sebla Küçük, Halkbank yöneticisi Hakan Atilla'nın New York'ta görülen davasını takip eden ABD’li gazetecilerin Twitter paylaşımlarını Türkçeye çevirmişti. İran asıllı işadamı Rıza Sarraf’ın da tanık olarak yer aldığı dava onbinlerce kişi tarafından takip edilmişti.

Diken'in haberine göre Küçük, dava konusu paylaşımların bire bir çeviriler olduğunu belirterek, “Tweetlerden ikisinde PKK veya YPG geçmiyor bile. Suriye’de hükümete destek veren Ulusal Savunma Güçleri geçiyor. Bunlardan biri Reuters haberinin, diğeri de bir gazetecinin paylaşımının çevirileri. Üçüncü paylaşımda PKK adı geçiyor ancak o da Reuters haber ajansının son dakika metni” dedi.

Küçük, Hakan Atilla davasındaki paylaşımlarının polis soruşturması dosyasında yer aldığını ancak iddianamede bulunmadığına dikkat çekerek, “Belli ki Atilla davasındaki paylaşımlarımdan rahatsız olmuşlar ama orada bir şey bulamamışlar ve bu paylaşımlarıma zorlama gerekçelerle dava açmışlar” dedi.

Küçük’ün ilk duruşması 22 Kasım’da görülecek.