CHP’li Sezgin Tanrıkulu, yeni yılın ilk gününde Edirne ve Silivri cezaevlerini ziyaret etti. Kamuoyuna bir mesaj gönderen Selahattin Demirtaş, “Yeni yılda özgürlük ve barış taleplerimiz gerçekleşecek, mücadeleye devam” dedi

Cezaevlerinden dışarıya yeni yıl mesajı: 2020’de adalet istiyoruz

Haber Merkezi

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu yeni yılın ilk gününde Edirne ve Silivri cezaevlerini ziyaret etti. Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı avukat Selçuk Kozağaçlı, Osman Kavala, Ahmet Altan, Selçuk Kozağaçlı, Mümtazer Türköne ve Gezi Davası’nın tek tutuklusu iş insanı Osman Kavala’yı ziyaret eden Tanrıkulu, izlenimleri ile tutukluların mesajlarını BirGün’e anlattı.

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş, Tanrıkulu aracılığıyla yeni yıl mesajını kamuoyuna iletti. Demirtaş mesajında, “Yeni bir yıl ve demokrasi mücadelesinde yeni bir heyecan. 2020’de özgürlük, barış taleplerimiz gerçekleşecek, daha güzel günlere kavuşacağız. Bunun için cesaretle, kararlılıkla mücadeleye devam. Yeni yılınız kutlu olsun, selamla, sevgiyle. Ser sala we piroz be” dedi.

CEZAEVİ İNSANİ DEĞİL

Demirtaş’ın moralinin son derece iyi olduğunu aktaran Tanrıkulu, “Demirtaş’ın sağlığıyla igili olarak tedavisi teşhisi ve tetkikleri devam ediyor. Bu süreç henüz tamamlanmadı. Sağlığının bu koşullarda daha iyiye gitmesi maalesef mümkün değil. Bu cezaevinin koşulları insan sağlığını tehdit ediyor. İnsani bir özelliği yok” diye konuştu.

Ardından Silivri Cezaevi’ne giden Tanrıkulu, burada Osman Kavala, Ahmet Altan, Selçuk Kozağaçlı ve Mümtazer Türköne ile görüştü. Cezaevinde tutuklu olarak bulunanların 2020 yılının adaletin gerçekleşeceği bir yıl olması temennisi olduğunu dile getiren Tanrıkulu, şunları söyledi: “Türkiye’nin, gerçekten kendi barışıyla buluşması ve adaletsiz düzenin sona ermesiyle ilgili beklentilerini dile getirdiler. Sağlık durumları ve moralleri iyi tabii ama ülkenin içinde bulunduğu durum nedeniyle kaygılılar. Türkiye hak etmediği bir durumla karşı karşıya. Dayanışmanın çok değerli olduğu bir dönemden geçtiğini ve bu dayanışmanın farkında olduklarını söylediler. Bu dayanışma karşılıklı olarak artarak devam etmeli.”

“Tüm cezaevlerinde bulunanların ortak temennisi 2020 yılının adaletin gerçekleşeceği bir yıl olması” diyen Tanrıkulu, şunları söyledi: “Maalesef Türkiye’de adalet, yargı, bağımsız bir yargı organı yok. Bu nedenle binlerce kişi cezaevinde” ifadelerini kullandı.