Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın “çok ve boş konuştuğunu” ifade

Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın “çok ve boş konuştuğunu” ifade ederek, “Bülent Arınç’ı sorumlu ve ciddi olmaya davet ediyoruz. Arınç basına akıl vermeyi bıraksın” dedi.
Abakay yaptığı açıklamada, Arınç’ın basına yönelik “tuu size” şeklindeki ifadesine işaret ederek, “Bülent Arınç’ın görevini yapan basını, gazetecileri hakaret içeren sözlerle suçlaması asla kabul edilemez. Söyledikleri düzeysiz, haksiz ve saygısızlıktır. Arınç çok konuşuyor ve boş konuşuyor” dedi. Arınç’ın açıklamalarının seçim propagandasının dışına çıkması, bilgi ve seviye içermesi gerektiğini belirten Abakay, “Bakan düzeyine gelen bir kişi daha sorumlu konuşmalıydı. Bu adam ise yaptığı açıklamalarla Şevki Yılmaz’la, cübbeli Ahmet Hoca ile yarışıyor, onların önüne geçiyor” dedi.
Arınç’ın sözlerinin mizah yazarlarına iyi bir kaynak olduğunu düşündüğünü ifade eden Abakay şöyle devam etti:
“Bunlar demokrasi yerine cemaat kültürü ile yetiştikleri için bu duruma düşüyorlar. Kahramanmaraş AKP Milletvekilinin ‘artık biz onları fişliyoruz’ açıklaması da bu anlayışın daha pervasızca açığa vurulmasının bir yansımasıdır. Bu açıklamalar gösteriyor ki, parti militanı olmakla Bakan olabilmek ya da devlet adamı sıfatını kazanmak kolay iş degil.
Bülent Arınç’ı sorumlu ve ciddi olmaya davet ediyoruz. Arınç basına akıl vermeyi bıraksın, Manisalı TEKEL isçilerinin ve çiftçilerinin sorunlarının çözümü için neler yaptığını açıklarsa daha yararlı iş yapmış olur.”  ANKA