Çağdaş Gazeteciler Derneği Ankara Şubesi, Urfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın DHA muhabirilerine yönelik fiziksel...

Çağdaş Gazeteciler Derneği Ankara Şubesi, Urfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın DHA muhabirilerine yönelik fiziksel saldırıda bulunmasına tepki gösterdi. ÇGD Ankara Şubesi Yönetimi Kurulu tarafından yapılan açıklamada, gazetecilere yapılan saldırı kınanarak, "Urfa Belediye Başkanı Fakıbaba ve korumalarının saldırıları utanç verici" denildi.
Türkiye'de demokratikleşmeye yönelik önemli adımların atıldığı söylenirken, basın ve yayın ile ifade ve kanaat özgürlüğü konusunda yerinde sayılmasının, demokratikleşme girişimlerine "kuşkuyla bakılmasına" yol açtığı ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:
"İktidarıyla, muhalefetiyle haber alma özgürlüğüne yeterince saygı gösterilmemektedir. Basına sözlü ve fili saldırılara yerel yöneticilerinde karışmaya başlaması basına saldırının her kesimide içine alan fütursuzluğa dönüştüğünü göstermektedir. Oysa bir ülkede susturulmuş basın varsa o ülkede demokrasi yoktur ve demokratikleşmeye yönelik atılan her adım da göstermeliktir.Yerel yönetimlerin güçlenmesinin demokrasi açısından önemi büyüktür. Ancak bu yerel yönetimlerin yerel derebeyleri haline gelmesi demek değildir. Yasalara yerel yöneticilerde saygılı olmalıdır. Yerel idareciler sadece atama veya seçimle gelmelerinin gücüyle değil, basının halkı doğru bilgilendirmeye çalıştığının, halk adına denetim görevi üstlendiğininde bilinciyle hareket etmek zorundadırlar. Bu çerçevede Urfa Belediye Başkanı Fakıbaba'ya ve yanındaki korumalarına özgür basına bir gün herkesin ihtiyacı olacağını hatırlatıyoruz. Urfa Belediye Başkanı ve korumalarının utanç verici saldırısını kınıyoruz."