Serdar Turgut’un Rojin’le ilgili “Dağa kaldırır ve seks kölesi yapardım” sözlerine ÇGD ve ÖDP’li kadınlardan sert tepki geldi

Serdar Turgut’un Rojin’le ilgili “Dağa kaldırır ve seks kölesi yapardım” sözlerine ÇGD ve ÖDP’li kadınlardan sert tepki geldi
ÖZLEM ZORCAN ANKARA

Akşam Gazetesi yazarı Serdar Turgut’un köşesinde sanatçı Rojin’e yönelik “Dağa kaldırır ve seks kölesi yapardım” sözlerine Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) ve ÖDP’li kadınlardan sert tepki geldi. ÇGD Ankara Şube Başkanı Ali Tarık Hatipoğlu, Serdar Turgut gibi aklına geleni yazan gazetecileri sorumluluğa davet ettiklerini ifade ederek,  gazetecilik etiği açısından rahatsız olduklarını vurguladı. Hatipoğlu, “Medya reytingi uğruna, halkın onlarca bekleyen ciddi sorunu varken, toplumu ve bireyi rencide edici yazılar kaleme almak ‘gazeteci’ olarak nitelenen bazı kişilerce kolay kullanılır yazım yöntemi haline geldi” dedi. Gazeteciliğin ve özellikle köşe yazarlığının sorumluluk ve ciddiyet istediğini vurgulayan Hatipoğlu, toplumun bir bölümünü hangi nedenle olursa olsun aşağılayan yazılar yazan gazetecileri görmek istemediklerini ifade etti.
“BARIŞ RÜZGARINDAN HASTA OLUYORLAR”
ÖDP’li kadınlar yaptıkları bir açıklamayla Turgut’a tepkilerini dile getirdi. Türkiye’de 25 yılı aşkın süredir devam eden savaş ortamının değişmesi ve barışın gerçekleşmesi için umutlu olduklarını ifade eden ÖDP’li kadınlar şu açıklamada bulundu:
Hastalıklı fikirlerini ortaya koyuyor: Ülkemizde esen barış rüzgarından adeta hasta olan bu tip ‘köşe’ yazarları, hastalıklı fikirlerini fütursuzca ve sorumsuzca ortaya koyarken, yaşamak istedikleri kirli dünyanın fotoğrafını gösteriyorlar.
Savaş ve kadına yönelik şiddet iç içe: Turgut, hem kadınları hem de Kürt kadınları aşağılamaya çalışmış, binlerce yıldır süregelen erkek egemen zihniyetin en aşağılık örneğini bir kez daha göstermiştir. Savaş olgusuyla ‘kadına yönelik şiddet’ olgusunun ne kadar iç içe gelişen ve birbirini besleyen olgular olduğunu yeniden kanıtlayan Turgut, bugünden itibaren kadınların iyi niyetinden ve sabrından azadedir.”