CHP: AKM feda edilmeyecek!

CANAN AYDIN
cananaydın@birgün.net


CHP Kültür Sanat Platformu önceki akşam Çırağan Sarayı’nda verdiği resepsiyonla, CHP’nin kültür ve sanat projelerini kamuoyuyla paylaştı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kültür Sanat Platformu Başkanı Ercan Karakaş, 13 yıllık AKP iktidarı boyunca sanata sansür ve sanatçıya olmadık baskılar uygulandığını belirterek, CHP iktidarında sanatın önündeki her türlü engelin ve sansürün ortadan kaldırılacağını söyledi.


Kendi iktidarlarında Kültür Bakanlığı ile Turizm Bakanlığı’nı ayrıcaklarını belirten Karakaş, sanatı yok etmek için hazırlanan TÜSAK yasasının ‘tuzak’ bir yasa olduğunu ve yasanın iptal edileceğini kaydetti.

chp-akm-feda-edilmeyecek-83858-1.
Birçok sanatçının sosyal güvenlik kapsamında olmadığını söyleyen Karakaş, sanatçıların sosyal güvenlik primlerinin bakanlık tarafından karşılanacağı vaadinde bulundu.


Karakaş sanat etkinlikleri, bienal, festival yapan bütün grupların vergilerinin en asgari düzeye indirileceğini de anlattı. Son dönemde okullardaki eğitimde etkisiz hale getirilen insan hakları, demokrasi, felsefe, sanat derslerinin yeniden hak ettiği düzeye çıkarılacağı sözünü verdi.

AKM HIZLA ONARILACAK
Kültürel mirasın kent rantına kurban edilmesinin önüne geçileceğinin belirtildiği CHP’nin Kültür ve Sanat Alanındaki Projeleri arasında İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) hızla onarılarak sanatın hizmetine sunulacağı da var.


Sanat ve sanatçı üzerindeki baskılar konusunda, başta Rengin Gökmen ve Levent Üzümcü’nün sanattan uzaklaştırılmasını hatırlatan Karakaş, “Tarihte baskı yapanlar, sansür uygulayanlar başarılı olamadı. Her zaman özgürlüğü savunanlar kazandı” dedi.