CHP’de Abdullah Gül tepkisi

CHP’nin de yer alacağı ittifakın çatı adayı olacağı öne sürülen ve hem parti içinden hem de kamuoyundan büyük tepki çeken Abdullah Gül ismi üzerindeki tartışmaya ilk kez net tepki geldi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, adaylarının Gül olmadığını söyledi.

Özel: Gündemde olmadı, olmayacak
Twitter’dan açıklama yapan Özel, “Yeter... Bu kadar spekülasyon canımıza tak etti. Bütün amaç bizim içimizde bir tartışma yaratıp moralimizi düşürmek. CHP’nin gündeminde Abdullah Gül diye bir isim olmadı, şimdi de yok, olmayacak da” dedi.

Ağbaba da, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin gündeminde Abdullah Gül gibi bir tartışma yoktur, kendisi adayımız da değildir. CHP’ye yönelik günlerdir algı operasyonu sürdürenlere duyurulur” dile konuştu.

İnce: Gül suç ortağıdır
CHP’de cumhurbaşkanı adayı olarak anılan isimler arasında yer alan Yalova Milletvekili Muharrem İnce de Gül’ü eleştirdi. İnce, “Türkiye’nin huzuru, güvenliği, milletimizin ve çocuklarımızın geleceği için Tayyip Erdoğan’dan kurtulmak istiyoruz. Ancak atadığı bürokrat ve rektörler FETÖcü çıkan, görevdeyken hiçbir kanunu veto edememiş, görevden ayrılınca yanlışa yanlış diyememiş Tayyip Erdoğan’ın suç ortağı ve kardeşi Abdullah Gül bizim Tayyip Erdoğan’dan kurtulma tercihimiz, seçeneğimiz olamaz, olmamalıdır” ifadelerini kullandı.

Cihaner: Olamaz
CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner de, “Abdullah Gül’ün CHP’nin adayı olmaması gerekir, olamaz da zaten. CHP kendi adayını kendi kadroları içerisinden çıkaracak birikime de kadro zenginliğine de sahiptir. Olsa olsa bizde ‘kimi seçeceğiz’ kaygısı olabilir. Hatta şurada rastgele girenlerden birisi, o adı geçenlerden daha iyi yapar bu işi” diye konuştu.

Tezcan: Tuzak
CHP Sözcüsü Bülent Tezcan da, Cumhuriyet gazetesinin ‘CHP Gül’de ısrarlı’ haberi üzerinden iddiayı yalanladı. Tezcan, şu açıklamayı yaptı; “Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz. Sonuç itibarıyla aday olmak isteyenler, aday olma potansiyeli olanlar bellidir. CHP de aday çıkarabilme güç ve potansiyeline her siyasi partiden daha fazla muktedirdir. Ancak bu süreçte görüşmeler devam ederken, görüşmeleri tahrip edecek şekilde özellikle seçmenin belirli bir kesiminin gönlünü kırabilecek açıklamaları yetkili ağızlardan yapmamızı bekleyip, ona dönük bir tahrik ve teşvik olduğunu görüyoruz. Bu tuzaklara düşmeyeceğiz. Sözü edilen haberlerin gerçekle bir ilgisi yoktur. CHP görüşmeler sürecindeki sonuç almaya dönük hassasiyeti sürdürmeye devam edecektir.”

Muharrem İnce’nin açıklamasına da uyarı yapan Tezcan, “İttifak görüşmeleri sürerken isimlerin kamuoyu önünde tartışılmasını doğru bulmuyoruz” dedi.